Пет партии създадоха ново СДС

Последна промяна на 21 февруари 2013 в 21:46 3523 11

Лидерите на новия Съюз на демократичните сили
Лидерите на новия Съюз на демократичните сили

Пет партии - СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия, Движение Гергьовден, и гражданско сдружение „Патриот“ създадоха нов Съюз на демократичните сили.

Днес ние слагаме началото на един демократичен съюз, който трябва да се изправи срещу „Отечествения фронт”, провъзгласен от БСП, за да направим невъзможно отново БСП и ДПС да се върнат на власт, заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Кабаиванов е категоричен, че политици като Станишев, Доган, Костов и Кунева не трябва „да бъдат част от развитието на България“.

Ние сме убедени, че в държавата трябва да се случат много важни и сериозни неща през следващите месеци. С широк обществен дебат и консенсус трябва да вървим към една съвременна България, която минава през Велико Народно събрание и промяна на Конституцията, каза още председателят на СДС.

Отново съм в това СДС, в което бях през 1997-а, заяви Любен Дилов-син, председател на Движение Гергьовден.

В декларация петте партии и гражданското сдружение „Патриот“ подчертават, че служебният кабинет е единственото правилно политическо решение.

Новото СДС настоява за разкриване на „цялата истина за корупцията и злоупотребите на политическата номенклатура на прехода, довели до справедливите протести на гражданите“.

Юлуиш Висожински

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.02 2013 в 11:48

Мисля, че най-адекватната реакция на тази "новина" щеше да е пълно игнориране. Надявах се на това, но виждам, че все пак има някакви напъни за коментари, ама и те нефелни като повода за тях.

22.02 2013 в 05:04

Дрън-дрън. Както и да се зоват, самоопределят, каквито и лозунги да веят са стари политически ку.ви, които са имали своя политически шанс , но са го проиграли.
Апетит обаче все още имат.

22.02 2013 в 01:20

Вярно е, щеше, казвам го без ирония. Петър Дертлиев (въпреки, че му се подиграваха и го наричаха "Дърт Лилов") беше един изключително достоен човек и държавник. За съжаление днес няма и помен от неговото политическо дело.

22.02 2013 в 01:18

Съжалявам Поля, но не знаеш нищо за "социалдемократическата партия", освен името й. Мнението ти за нея е грешно. Което не й пречи в момента да е пълна с мекерета разбира се.

21.02 2013 в 23:50

Ами Костов си свърши работата, направи от СДС партия, а да не е както беше замислена като съюз на десните партии, след това я разцепи и умоломощи, за да се превърне в мижавата партия която е сега. Костов си свърши работата добре за съжаление...

21.02 2013 в 23:44

Не е лошо!
Струва ми се, там има свестни хора.

21.02 2013 в 23:20

Бе аз не съм на сто години, но помня неистовите усилия, положени от НИС на СДС за премахването на Петър Дертлиев като политическа фигура. Защото не беше от тях и бързо се усети, че го вкарват в нагласена игра, само че нямаше нито времето, нито финансите, дето течаха към СДС неизвестно откъде.
Ако беше станал президент вместо Зельо, сега България щеше да е друга.

21.02 2013 в 22:59

Поля, незнам на колко години си, но социал демократическа партия в България има няма от 100 години вече (с малки прекъсвания по Татово време) и едни от създателите на СДС през 89`та чрез д-р Петър Дертлиев, бачо Кольо Даскалов и в устава им е записано че най големият враг за България са комунистите и производните им като БСП, но за жалаост както се видя след това с разбиването на СДС от Костов, се нарои и БСДП които успешно успяха да изместят истинската СДП

21.02 2013 в 22:43

Точно там е проблема - център ляво!

21.02 2013 в 22:39

Събрали се банда политически трупове да гният заедно...
 
X