Пет партии създадоха ново СДС

21 февруари 2013 в 21:46 4280 11

Лидерите на новия Съюз на демократичните сили
Лидерите на новия Съюз на демократичните сили

Пет партии - СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия, Движение Гергьовден, и гражданско сдружение „Патриот“ създадоха нов Съюз на демократичните сили.

Днес ние слагаме началото на един демократичен съюз, който трябва да се изправи срещу „Отечествения фронт”, провъзгласен от БСП, за да направим невъзможно отново БСП и ДПС да се върнат на власт, заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Кабаиванов е категоричен, че политици като Станишев, Доган, Костов и Кунева не трябва „да бъдат част от развитието на България“.

Ние сме убедени, че в държавата трябва да се случат много важни и сериозни неща през следващите месеци. С широк обществен дебат и консенсус трябва да вървим към една съвременна България, която минава през Велико Народно събрание и промяна на Конституцията, каза още председателят на СДС.

Отново съм в това СДС, в което бях през 1997-а, заяви Любен Дилов-син, председател на Движение Гергьовден.

В декларация петте партии и гражданското сдружение „Патриот“ подчертават, че служебният кабинет е единственото правилно политическо решение.

Новото СДС настоява за разкриване на „цялата истина за корупцията и злоупотребите на политическата номенклатура на прехода, довели до справедливите протести на гражданите“.

Юлуиш Висожински

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!