Костов: Може да се окаже, че няма пари за увеличението на пенсиите

Вероника Шербанова 22 февруари 2013 в 19:23 1601 2

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев трябва да направи много внимателен разчет на финансовото състояние на държавата, защото може да се окаже, че няма да има пари за увеличението на пенсиите от 1 април. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов след консултациите при президента.

Задачата на президента е много сложна и отговорна. Той трябва да направи внимателен разчет, за да не допусне появата на такива неразрешими финансови проблеми, че да започнат процеси на фалити, посочи Костов.

Според БСП ситуацията е много тежка. На мен не ми се вижда толкова тежка, но нямам достъп до тази информация, коментира лидерът на ДСБ.

Костов посочи, че е имал лична среща с президента, на която е споделил опита си при разрешаването на политически кризи. Той беше категоричен, че не е давал конкретни предложения за министър-председател на служебното правителство, тъй като в този момент никой няма право да налага на Плевнелиев мнението си.

Президентът Росен Плевнелиев се срещна в петък за консултация с представители на политическите сили. Държавният глава посочи, че е най-вероятно да бъде избрано служебно правителство. Плевнелиев прогнозира, че възможен период за провеждане на следващите избори е от края на април до средата на май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови