Костов: Нека да има възмездие

Елица Мартинова 25 февруари 2013 в 09:12 3009 6

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Програмно, а не служебно правителство ще помогне за ситуацията в страната. Такова мнение изрази председателят на ДСБ Иван Костов пред TV7.

Според Костов служебният кабинет ще е „с вързани ръце“, тъй като по конституция при назначаването му парламентът се разпуска и не могат да се правят промени в законите.

“Съществуващите в момента закони не са пригодени за борба с монополите и служебното правителство няма да успее да разреши проблема с високите сметки за ток“, заяви Костов.

По думите на Костов единственият изход от ситуацията е да се избере експертно правителство, което да въведе цялостни промени в начина, по който се образуват цените на електроенергията.

Тъмносиният лидер се обяви за драстични промени в състава на контролните органи и подчерта, че са нужни нови кадри, които да „поведат битката с монополите“. По изчисленията на бившия премиер всичко това би могло да се случи за около три седмици.

"Партиите трябва да предложат хора от инициативните комитети на протестите, които са квалифицирани  и  отговарят на условията. Те трябва да влязат в контролните органи и да започнат борбата с монополите", заяви Костов. 

Той бе категоричен, че никой няма да спечели, ако днес ГЕРБ върнат мандата на президента Плевнелиев.

"Нека да дойде правителство, нека да да има възмездие и за политическия елит, няма проблем. Всичко зависи от това дали ГЕРБ има капацитет, дали ГЕРБ ще чуе хората, които протестират. Ако иска да ги чуе, ГЕРБ може да опита да състави програмно правителство и да представи на хората своята програма за краткия мандат“, обясни още тъмносиният лидер.

„Изменения в конституцията и организиране на референдуми – това е пътят, по който трябва да се върви“, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови