Контрапротестиращите събират въпроси към президента

09 септември 2013 в 17:39 2029 2

Контрапротест, Снимка OFFNews.
Контрапротест, Снимка OFFNews.

Около 100 души се събраха на поредния контрапротест пред Президентството. Подкрепящите правителството на Пламен Орешарски дадоха началото на акция по събиране на въпроси към президента Росен Плевнелиев.

Въпросите към държавния глава се събират в тетрадка, която се предоставя на всеки, желаещ да запише питането си.

Контрапротестиращите не бяха подготвили прояви, свързани с днешния 9 септември, но пък обявиха, че приемат с добро чувство датата.

Това е светъл ден за всички. Не съм съгласен, че тези 45 години стигат и предпочитам да ги живея, защото тогава имаше строеж, хората работеха на по две-три места и полицията ги гонеше да работят. А сега какво? Разрушихме всичко, разпродадохме всичко за по един лев под масата, напълнихме си джобовете и се правим на десни, защото сме богати, посочи един от контрапротестиращите пред Дарик.

Участниците в контрапротеста опънаха въже, символизиращо разделението на нацията, като обявиха, че Плевнелиев е този, който разединява българите.

В същото време продължава събирането на подписи в подкрепа на правителството и против президента Плевнелиев.

Аз съм майка на пет деца и не мога да бъда за войната, срещу когото и да е тя. Не може да се отнема човешки живот, защото това е един агресивен акт. Не може една държава да се бърка в работата на друга. Аз затова съм тук всеки ден и искам оставката на Плевнелиев, коментира една от участничките в контрапротеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!