Quantcast

Деветосептемврийска манифестация за кабинета „Олигарски“

Последна промяна на 07 септември 2013 в 18:06 14068 34

Манифестация на 9 септември. Снимка: фейсбук-групата за събитието
Манифестация на 9 септември. Снимка: фейсбук-групата за събитието

Пародиен "контра(банда)-протест" в подкрепа на правителството на Олигарски“ подготвят участниците в антиправителствения протест за 9 септември.

"Спонтанните" контрапротести в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски ни напомнят на манифестациите от онова време, без помпозния декор (ех, къде отидоха електрокарите!?), но белязани от същата абсурдност. Демонстрация на подкрепа по задължение, без убеждение. Нека да разобличим абсурда. Да организираме с подръчни средства деветосептемврийска манифестация (пародиен контрапротест) в подкрепа на правителството на Олигарски. Да покажем приликите на този режим с онзи, преди 1989-та“, писаха организаторите на събитието във фейсбук-групата за специалния деветосептемврийски протест, 88-ми по ред.

Манифестацията с кукиш ще започне в 19 часа в понеделник на мястото на несъществуващия вече мавзолей на Георги Димитров (пл. „Александър Батенберг“).

Администраторите на групата призовават протестиращите да носят всякакви комунистически реликви – като портрети на някогашните вождове Маркс, Енгелс и Димитров, червени знамена, чавдарски/пионерски връзки - „ако имате такива в мазетата и по таваните“. „Или пък помолете приятели от театъра за съдействие. Организаторите ще направят плакати/лозунги в стила на някогашните, но ще се радваме, ако се включите към инициативата със свои идеи“.

Във фейсбук групата, за извор на вдъхновение, са публикувани и линкове към списъци с някогашните лозунги и табели, които красяха улиците, заводите и учрежденията в комунистическа България.

Марш на септемврийчетата

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2013 в 16:01

То хубаво ама къде ще намерим толкова големи портрети на Маркс и интимния му приятел Енгелс
та да се знае че то с педерастия се е пръкнал комунизъма!!!

09.09 2013 в 14:08

"Огледайте ФБ. Ще се убедите, че 9-ти септември е истинският празник на българската десница. Само тя се гласи да го отбележи. И с право. Защото, ако не беше призракът на отдавна умрелия комунизъм, тя просто нямаше да съществува. Датата е свързана с терор, но тя ще го отбележи с карнавално шествие пред някогашния мавзолей. В резюме: бутафорно шествие пред несъществуващо капище на отдавна умрял режим. Каква по-категорична диагноза за неадекватност?"
Иво Христов.

09.09 2013 в 12:25

+1

09.09 2013 в 12:24

Ами за разлика от родителите ти някои хора не са успели да се изучат тогава, защото бащите им са служили на царя и са ги избивали... Нищо че бащите им са били просто едни младежи, които са си карали казармата. После няколко поколения не са могли да следват, защото не са "партиици"!!!

09.09 2013 в 10:44

Мразя ви безплатно, неграмотни боклуци - обирджии на мандри.

09.09 2013 в 10:43

Никога вече комунизъм!

08.09 2013 в 21:39

Всичко отричаме, Атанасе, всичко! Комунизма е фалирал точно 3 пъти за тези 45 години! Така че всичко за което жалиш е било обречено рано или късно да се срине!

08.09 2013 в 17:44

Анализаторе,

Аз пък бях един от най-върлите му защитници едно време.

Ни най-малко отричам, че е бил пионка.

Но с него започна и приключи деиндустриализацията на България. Файда някаква? Някой да е има спомен да е получил каквито и да е дивиденти от РМД-тата?
Хайде, да не изброявам дългия списък с предприятията които бяха разпродадени за 1 лев, и обещанието за милиони инвестиции и покриване на задълженията. Да оставим настрана, че една част от тях бяха продадени с големи стокови/материални запаси и готова продукция.
И какво се получи? Нито задълженията бяха погасени, нито инвестициите направени, нито предприятията съществуват. Каквото имаше в тях - се разпродаде и се закриха.

Да е жив и здрав, да си полива ливадата, и да не забравя сутрин да говори на теменужките.

08.09 2013 в 15:45

Явно Кутевчетата са насрали и този сайт.
Соц. строя може да се харесва само на комунистическите тъпанари и мързеливци.
Да работи един и да храни още 2-3 партийни търтей--АЙ СИКТИР бе.

08.09 2013 в 13:56

Аааа, Иване, не така! Аз съм един от върлите противници на Костов, но в случая не си прав! Костов беше просто пионка, изпълнител, а истинските виновници са шайката превратаджии на Луканов и ДС, които ги подкрепиха. Те заграбиха властта, за да ограбят България, а не за да я променят.