Деветосептемврийска манифестация за кабинета „Олигарски“

07 септември 2013 в 18:06 16718 34

Манифестация на 9 септември. Снимка: фейсбук-групата за събитието
Манифестация на 9 септември. Снимка: фейсбук-групата за събитието

Пародиен "контра(банда)-протест" в подкрепа на правителството на Олигарски“ подготвят участниците в антиправителствения протест за 9 септември.

"Спонтанните" контрапротести в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски ни напомнят на манифестациите от онова време, без помпозния декор (ех, къде отидоха електрокарите!?), но белязани от същата абсурдност. Демонстрация на подкрепа по задължение, без убеждение. Нека да разобличим абсурда. Да организираме с подръчни средства деветосептемврийска манифестация (пародиен контрапротест) в подкрепа на правителството на Олигарски. Да покажем приликите на този режим с онзи, преди 1989-та“, писаха организаторите на събитието във фейсбук-групата за специалния деветосептемврийски протест, 88-ми по ред.

Манифестацията с кукиш ще започне в 19 часа в понеделник на мястото на несъществуващия вече мавзолей на Георги Димитров (пл. „Александър Батенберг“).

Администраторите на групата призовават протестиращите да носят всякакви комунистически реликви – като портрети на някогашните вождове Маркс, Енгелс и Димитров, червени знамена, чавдарски/пионерски връзки - „ако имате такива в мазетата и по таваните“. „Или пък помолете приятели от театъра за съдействие. Организаторите ще направят плакати/лозунги в стила на някогашните, но ще се радваме, ако се включите към инициативата със свои идеи“.

Във фейсбук групата, за извор на вдъхновение, са публикувани и линкове към списъци с някогашните лозунги и табели, които красяха улиците, заводите и учрежденията в комунистическа България.

Марш на септемврийчетата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!