Контрапротестиращи оплевиха площада пред Президентството

Вероника Шербанова 14 август 2013 в 17:21 2970 7

Контрапротестът се премести пред Президентството. Снимка: OFFNews
Контрапротестът се премести пред Президентството. Снимка: OFFNews

Контапротестиращите се събраха за пореден ден пред сградата на Президентството, съобщи bTV.

Този път те носеха със себе си мотики и символично оплевиха района около Президентството. Целта им била да покажат, че държавата трябва да работи.

„Лозето иска мотика, не иска приказка, не иска безумия, не иска частични вета, за да се блокира държавата, да се блокира икономиката, да се блокира животът във всичките му сектори“, обявиха контрапротестиращите.

Те обясниха, че искат да се свика кръгла маса, където всеки да може да изложи проблемите си и да се намери решение.

Извършваме гражданска процедура по изритмънт, защото не можем да направим импийчмънт, не сме депутати. Ние правим морален изритмънт, заяви протестиращият Георги Димитров.

Участниците в контрапротеста обявиха, че възнамеряват в петък да внесат още една подписка в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

На 30 юли контрапротестиращи внесоха подписка с 327 000 подписа в подкрепа на правителството. По време на срещата с Орешарски един от представителите на инициативния комитет за съставяне на подписка – Стоян Тодоров, обясни, че “това не е подписка в подкрепа на правителството, а подписка в подкрепа на нашите искания – за нов обществен договор между граждани и политици, между граждани и управляващи, между граждани и граждани”.

По-късно част от хората от контрапротеста обявиха Тодоров за предател. Подкрепящите правителството на Орешарски коментираха, че по този начин много български граждани са били излъгани, че се подписват в подкрепа на правителството, а всъщност те са сложили подписите си срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!