Контрапротестът отново на "Дондуков" 2

OFFNews 09 август 2013 в 07:40 1952 3

Контрапротестът се премести пред Президентството. Снимка: OFFNews
Контрапротестът се премести пред Президентството. Снимка: OFFNews

Президентското вето срещу ремонтирания бюджет премести вчера контрапротеста в подкрепа на правителството пред сградата на президентството на бул. "Княз Александър Дондуков" 2.

Контрапротестиращите обявиха, че свалят доверието си от президента Росен Плевнелиев. Като израз на това вчера те издигнаха своя кандидатура за президент. 

Вчера близо 80 души се събраха по обяд пред президентството. Йоло Денев също бе сред присъстващите вчера. Той се ”самоиздигна” за държавен глава. До себе си той имаше и плакат с надпис “Йоло Денев президент. Кучето Бо – вице.” Много от протестиращите обаче не одобриха неговата постъпка и начина по-който подхожда към деликатната политическа ситуация, и коментираха неговото действие като “цирк”. Малко по-късно Денев се обяви и за оставка на правителството.

На протеста вчера имаше и група от млади хора, които се представиха като част от младежкото БСП.

Сред исканията на контрапротеста са още ревизия на прехода, нов обществен договор, социални придобивки и прозрачно и честно управление. Друго искане на протестиращите е да се организира кръгла маса, на която да се обсъди проблемът с монополите в ЕРП-тата, Топлофикация, картелите с търговските вериги, интернет и кабелните доставчици.

Към Министерски съвет има специално изискване и то е да се създаде “Граждански борд за прозрачно и отговорно управление”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови