Контрапротестът се премести пред президентството (галерия)

Николаос Цитиридис 08 август 2013 в 13:33 9877 9

Контрапротест, Снимка OFFNews.
Контрапротест, Снимка OFFNews.

Контрапротестът в подкрепа на кабинета "Орешарски" днес се премести пред президентството заради наложеното вето на актуализацията на бюджета от Росен Плевнелиев.

Около 80 души се събраха в 12 часа на "Дондуков 2". Десетина полицаи охраняваха събитието.

Йоло Денев също бе сред присъстващите и днес се "самоиздигна" за държавен глава. До себе си той имаше и плакат с надпис "Йоло Денев президент. Кучето Бо - вице." Много от протестиращите обаче не одобриха неговата постъпка и начина по-който подхожда към деликатната политическа ситуация, и коментираха неговото действие като "цирк".

Подписката за импийчмънт на президента продължава и днес. Голяма част от протестиращите коментираха, че според тях наложеното вето ще разклати стола на Плевнелиев и той няма да бъде още дълго президент.

На протеста присъстваше и група от млади хора, която се представи като част от младежкото БСП.

Листовки с исканията на хората бяха раздавани на минувачи. Сред тях са ревизия на прехода, нов обществен договр, социални придобивки и прозрачно и честно управление.

Друго искане на протестиращите е да се организира кръгла маса, на която да се обсъди проблема с монополите в ЕРП-тата, Топлофикация, картелите с търговските вериги, интернет и кабелните доставчици.

Към Министерски съвет има специално изискване и то е да се създаде "Граждански борд за прозрачно и отговорно управление".

Продължителността на протеста беше около 45 минути. На мегафон един от присъстващите заяви, че горещините са опасни и призова голямата част от възрастните хора да се прибират по домовете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!