Константинов: Папазов е или лъжец, или невежа. На негово място бих подал оставка

Последна промяна на 08 август 2013 в 10:45 7913 18

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

Твърденията по адрес на смененото ръководство на "Информационно обслужване" са лъжа, а министър Папазов е лъжец или не познава фактите и е невежа. На мястото на министър Папазов, заедно с извинение, всеки от нас би подал оставка.

Това гласи декларация на проф. Михаил Константинов, Валери Борисов и Ивайло Филипов - членове на ръководството на дружеството, което кабинетът смени миналата седмица.

Константинов потвърди, че през 2012 г. "Информационно обслужване" е регистрирало загуба в размер на 2,5 млн. лева.

"Обаче министърът удобно забрави, че загубата е реализирана през периода, когато дружеството се е ръководило от друг Съвет на директорите", обяснява Константинов и уточнява, че смененият миналата седмица екип е поел ръководството на дружеството едва в края на 2012 г.

На пресконференция в четвъртък Борисов и Константинов отбелязаха, че по тяхно време дружеството не само не е било на загуба, а е реализирало печалба от 2,4 млн. лева.

"Трябва г-н министърът да прави разлика между загуба на 2,5 млн. лева и печалба от 2,4 млн. лева. Или, по-простичко, той трябва да различава алгебричните знаци "минус" и "плюс", смятат от бившото ръководство на "Информационно обслужване".

Те коментираха, че една от първите им стъпки след поемането на ръководството е била да намалят всички заплати, включително и собствените си.

"Спряхме източването, което дотогава се извършваше в колосални размери. Някои дейности, типични за нас, които са в длъжностните характеристики на нашите служители, бяха предоставяни на външни фирми. На практика плащахме двойно - на нашите служители и на чуждите фирми", коментира Константинов.

Твърденията си тримата подкрепят и с писмо до министър Папазов. В него отстраненото ръководство предоставя Доклад за дейността в периода 01.01.2012-30.06.2013 г.; Финансово-икономически анализ на дейността към 30.06.2013 г.; Отчет за всеобхватния доход за периода 01.01-30.06.2013 г., както и Отчет за финансовото състояние към 30.06.2013 г.

Константинов сравни ситуацията с гафа в края на юни, когато транспортният министър употреби за гарант на преценката си еврокомисар Йоханес Хаан, без той изобщо да подозира. Думите на Папазов тогава вбесиха Хаан и се наложи министърът да поднесе официални извинения.

"Г-н министърът вече излъга по друг повод и въвлече в лъжите си не кой да е, а цял еврокомисар. После трябваше дълго и унизително да се извинява, но петното върху държавата ни остана. Е, ние не сме еврокомисари, но това не значи, че по наш адрес могат да се говорят лъжи и това да остава ненаказано", пишат в декларацията си Борисов, Константинов и Филипов.

Константинов и Борисов заявиха, че очакват в най-скоро време Папазов да се извини за думите си публично. Те обясниха, че засега не обмислят вариант за съдебна разправия с министъра.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.08 2013 в 01:18

Това дружество трябва да се закрие. Хранилка, нелоялна конкуренция, и е под всякаква критика - през него се точат милиони държавни пари. Само митниците колко плащат за един продукт писан от 5-6 студентчета не е истина.

08.08 2013 в 21:45

++++++++

08.08 2013 в 17:38

Само дето лайнари като тебе не различават мас от власт.

08.08 2013 в 15:09

По "висша математика," а? ;) Ти карал ли си го тоя курс? Ако си го карал, сигурно си единственият, пък и едва ли ти го е водил Константинов, понеже не сме чували да е преподавал такова чудо.

Иди сега да питаш какво точно са ти казали, и ела пак да ни кажеш...

08.08 2013 в 15:04

Не било загуба, ами печалба, ама сега да обясним от къде е печалбата? Това само спинозен пес-експерт може да го измисли.

08.08 2013 в 14:53

+100 Ще ги махаме по трудния начин, но този път завинаги! От свиня мас и от комунист власт се взимат само по един начин...

08.08 2013 в 14:16

Шо не обясниш баце от к'во е спечелило Информационно, то че Дянков го пусна по нанадолнището се знае, ама доцент от от П.У.Т,К.А нямаш си на понятие от ИТ технологии, ще има печелившо дружество, та нали гърбавите уволниха всичко що имаше мозък в главата и останаха само едни калинки с цървули.

08.08 2013 в 14:10

Това, че министърът лъже е съвсем нормално. То цялото правителство дойде с лъжа и измама в деня преди изборите. Техните морални стожери са Бареков и Мишо шамара. Това им е физионамията. Този министър има и друго постижение: излъга за разговора си и с Йоханес Хаан. Това предизвика шумен международен скандал и редица опровержения. В бяла държава, това означава моментална оставка за виновния, но в Булгаристан, управлявян от комунисти, турци и фашизоиди, такива неща не стават. Тея няма дя си отидат с мир! За тях чест и честност са непознати понятия. Не може министър да е доказан лъжец! Не може председател на бюджетна комисия да се казва "Данчо Ментата", не може полуинтелигентна провинциална адвокатка да е зам. председател на парламента. Не може душевно болен фашизоид да е важна обществена фигура. Не може предводителят на циганските банди в Самоков да е депутат и да иска уважение. Не може да обещаваш 1,5 милиарда допълнителни приходи, а след това да вземаш заем от 1 милиард и да лъжеш, че имаш да връщаш 800 милиона, които ЕС вече ти е върнал през април! Това България не иска да го търпи! Момчета, мислете как да ги махаме. Тея май искат кръв. Това не е на хубаво!

08.08 2013 в 13:24

ОбрАщения викаш! Айде оди да се дообразоваш! Или, най-добре, оди направо да копаш домати!

08.08 2013 в 13:06

Тоа ли бе?! Хахаха
Тоя, който в университета пишеше 3 по висша математика срещу шише уиски.
Тоя ли пише декларации - обращения?!
Айде оди си копаш информационните домати!
 
X