Властта се готви за избори: смени ръководството на "Информационно обслужване"

Последна промяна на 02 август 2013 в 13:40 11650 32

Информационно обслужване
Информационно обслужване

Ръководство на държавното дружество "Информационно обслужване" е сменено.

Справка в Търговския регистър на OFFNews показа, че на 22 юли - денят, в който ГЕРБ се споразумяха с БСП и се върнаха в парламента - е бил подменен съставът на Съвета на директорите на дружеството, отговарящо за броенето на бюлетините на изборите.

Тогава се е провело извънредно общо събрание на акционерите и по искане на принципала - Министерството на финансите, без обосновка от представителя му, е сменено ръководството. Това става ясно от протокола от заседанието.

В новия Съвет на директорите остава Красимира Йорданова Стоянова и влизат Николай Йорданов НедялковГюнай Аптиев МехмедовАлександър Григоров ПетровГеорги Георгиев Тодоров.

Отстранени са Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска. През януари на мястото на Александър Колев влезе Красимира Стоянова.

Красимира Йорданова Стоянова е също в Надзорния съвет на БТК, наскоро купена от банката на Цветан Василев КТБ, свързана с медийната империя на Делян Пеевски. Стоянова е и в Управителния съвет на Параходство Български морски флот.

Александър Петров е приближен до Румен Петков. По времето, когато Румен Петков беше министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев Петров беше началник на кабинета на Петков. След това той влиза в Управителния съвет на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Той е бил зам.-председател на ЦИК и член на комисията по хазарта. Разследван е за престъпление по служба заради издаването на лиценз на турския бизнесмен Суди Озкан, срещу когото се водеше разследване за пране на пари. Петров не беше подведен под отговорност. Името му се споменава и в записан разговор между Виктор Вълков (бивш дипломат, свързван с кръга "Монтерей") с висш митнически служител.

Новият член на борда на "Информационно обслужване" - 31-годишният Николай Недялков, е и управител на регистрираното през 2004 г. сдружение "Асоциация за информационна сигурност", сочи справка в регистрите. Недялков бе номиниран за наградата "Джон Атанасов" през 2004 г., като студент по информатика в Софийския университет. Бил е консултант в Българска асоциация на разработчиците на софтуер, ръководител "Изследвания и разработки" в "Информационно обслужване" АД. Работил е и по изграждането на електронното правителство.

Гюнай Мехмедов също е на 31 г. Управител е на АЙ ТИ БИ ЕС ЕООД от 2007 г. с предмет на дейност покупко-продажба и внос на ИТ продукти, асемблиране на компютърни системи, разработка и продажба на приложен софтуер, изграждане на мрежова инфраструктура, системи за видеонаблюдение, информационни системи. Мехмедов е бил управител на ЕВРОСТРОЙ КОНСУЛТ ООД от 2007 до 2009 г.

41-годишният Георги Тодоров има регистрация като осигурител, направена през 1992 г. Няма участия във фирми.

 

"Информационно обслужване" е най-честият победител на конкурсите за преброител на бюлетините от избори. Фирмата спечели поръчката за обработка на резултатите и на извънредните избори на 12 май тази година, като тя беше единственият кандидат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2013 в 00:45

Тое ясно че не е за избори работата ами едни пари ма да се взимат и дават и е добре да има на всякъде доверени лица. Информационно обслужва НАП и митниците и куп други неща в държавата, вероятно е боборудванос десетки каналчета за точене на кинти и сега просто сменят контролюрите на кранчетата и шлюзовете.

02.08 2013 в 23:58

Росен Плевнелиев ---52.8
Ивайло Калфин ---47.42
5% не виждам къде е смазващото мнозинство.
Само да не става грешка че подкрепям комунистите.

02.08 2013 в 23:57

Eвала "експертите"! Пак ли се готвите за фалшификации бе, мамка ви стара проклета!

02.08 2013 в 23:48

Участвал съм във всички формати при избори, така че нещата ги зная от вътре, между другото имаше едно биене на тъпан как ще бъдат по-малко фалшифицирани изборите, това беше със сканирането на протоколите ---е, пак излъгаха но по-малко, и лъсна най-важното че дефакто гласуват по 50%.
А Буда има ли го или го няма все ми е тая, Симеоново беше училището за питбулите на партията и там не можеше да се влезе ако до 9 коляно не ти е "чиста" биографията. Та другаря Тиквонии е учен как да ме удуши с два пръста а не да пази и управлява държава.
Комунистите си ги знаем че са безбожници и лъжци, но когато някои за демократ се пише а лъже като комунист си е просто комунист.

02.08 2013 в 23:38

Изборите винаги са били на "кило", а това 1990 г. може да ни бъде само за успокоение, при толкова много комунисти няма как да бъдат спечелени, а пък и още повече от кого щяха да бъдат спечели---от боядисани комунисти, на някои ни остава скачането по площадите, иначе в песничката се пееше "Докато ние правим стачки други правят пачки...." Комунизъм ще има докато има толкова много подкрепящи го, 1997г. когато гладията стигна чак до селата, тогава излезе цяла България и после---най-жестокият комунизъм на Костов, ако беше останал още един мандат щяхме да заприличаме на Беларус.

02.08 2013 в 22:47

Човек трябва да е безумно тъп, за да повярва, че има смисъл от фалшифициране на президентски избори! Първо, заради орязаните правомощия на президента. И второ, което е много по- важно: съотношението между Плевнелиев и кандидата на БСП беше в смазваща полза на първия - едно фалшифициране би оправдало смисъла си при един такъв изборен двубой, ако нещата са на кантар 50:50. Така че иди да разпрявяш тази тъпа лъжа на баламите, които вярват в съществуването на агент Буда! Те може и да повярват...

02.08 2013 в 21:27

............... Lustrator казва:
2 август 2013 в 21:01

А Тиквата с каква цел направи смяната, в същност изборите винаги са били фалшифицирани.........ИЗБОРИТЕ, КОИТО БЯХА ДОКАЗАНО ФАЛШИФИЦИРАНИ СА ТЕЗИ ПРЕЗ 1990 Г. , СЛЕД МИТИНГА НА 7 ЮНИ..........ЗА ОГРОМНАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ СИ ПРИЗНАХА СЛЕД ГОДИНИ ВИДНИ ЧЛЕНОВЕ НА БСП. ВСИЧКИ СА ВЕЧЕ ПОКОЙНИЦИ............

<strong>Писането с големи букви се приема за крещене към събеседниците. Моля, говорете възпитано!</strong>

02.08 2013 в 21:01

А Тиквата с каква цел направи смяната, в същност изборите винаги са били фалшифицирани по отношение на броя гласували иначе победителя е бил реален (то по принцип едни комунисти само гласуват и някой заблуден атом), но при Тиквонии бяха фалшифицирани изборите за Президент .

02.08 2013 в 20:35

Че червените са мастии няма спор, а ма гърбавите комунисти са най-долното "издание" на комунягите.

02.08 2013 в 19:46

Тези смени са направени единствено с цел злоупотреби на предстоящите извънредни. Ето защо едно от условията на опозицията трябва да бъде : ПРЕБРОИТЕЛИТЕ, ПОСОЧЕНИ НА ПАРИТЕТЕН ПРИНЦИП. Иначе - сопа по гадната тиква на Станишев!