Властта се готви за избори: смени ръководството на "Информационно обслужване"

Александра Маркарян 02 август 2013 в 13:40 13662 32

Информационно обслужване
Информационно обслужване

Ръководство на държавното дружество "Информационно обслужване" е сменено.

Справка в Търговския регистър на OFFNews показа, че на 22 юли - денят, в който ГЕРБ се споразумяха с БСП и се върнаха в парламента - е бил подменен съставът на Съвета на директорите на дружеството, отговарящо за броенето на бюлетините на изборите.

Тогава се е провело извънредно общо събрание на акционерите и по искане на принципала - Министерството на финансите, без обосновка от представителя му, е сменено ръководството. Това става ясно от протокола от заседанието.

В новия Съвет на директорите остава Красимира Йорданова Стоянова и влизат Николай Йорданов НедялковГюнай Аптиев МехмедовАлександър Григоров ПетровГеорги Георгиев Тодоров.

Отстранени са Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска. През януари на мястото на Александър Колев влезе Красимира Стоянова.

Красимира Йорданова Стоянова е също в Надзорния съвет на БТК, наскоро купена от банката на Цветан Василев КТБ, свързана с медийната империя на Делян Пеевски. Стоянова е и в Управителния съвет на Параходство Български морски флот.

Александър Петров е приближен до Румен Петков. По времето, когато Румен Петков беше министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев Петров беше началник на кабинета на Петков. След това той влиза в Управителния съвет на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Той е бил зам.-председател на ЦИК и член на комисията по хазарта. Разследван е за престъпление по служба заради издаването на лиценз на турския бизнесмен Суди Озкан, срещу когото се водеше разследване за пране на пари. Петров не беше подведен под отговорност. Името му се споменава и в записан разговор между Виктор Вълков (бивш дипломат, свързван с кръга "Монтерей") с висш митнически служител.

Новият член на борда на "Информационно обслужване" - 31-годишният Николай Недялков, е и управител на регистрираното през 2004 г. сдружение "Асоциация за информационна сигурност", сочи справка в регистрите. Недялков бе номиниран за наградата "Джон Атанасов" през 2004 г., като студент по информатика в Софийския университет. Бил е консултант в Българска асоциация на разработчиците на софтуер, ръководител "Изследвания и разработки" в "Информационно обслужване" АД. Работил е и по изграждането на електронното правителство.

Гюнай Мехмедов също е на 31 г. Управител е на АЙ ТИ БИ ЕС ЕООД от 2007 г. с предмет на дейност покупко-продажба и внос на ИТ продукти, асемблиране на компютърни системи, разработка и продажба на приложен софтуер, изграждане на мрежова инфраструктура, системи за видеонаблюдение, информационни системи. Мехмедов е бил управител на ЕВРОСТРОЙ КОНСУЛТ ООД от 2007 до 2009 г.

41-годишният Георги Тодоров има регистрация като осигурител, направена през 1992 г. Няма участия във фирми.

 

"Информационно обслужване" е най-честият победител на конкурсите за преброител на бюлетините от избори. Фирмата спечели поръчката за обработка на резултатите и на извънредните избори на 12 май тази година, като тя беше единственият кандидат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!