Кой стои зад атентата (версии)

ОFFNews 18 юли 2012 в 21:00 3949 10

Всички следи водят към Иран. Така израелският премиер Бенямин Нетаняху заклейми атентата в Бургас, при който загинаха израелски граждани, съобщава агенция Курсор.

На същата дата преди 18 години зверски атентат беше извършен в сградата на еврейски културен център в Аржентина. Днес иранският тероризъм пак атакува невинни хора. Но Израел ще отговори на иранския терор, заяви Нетаняху.

Според мненията на експерти, цитирани от сайта „Изрус“, атентатът в Бургас е по повод 18-та годишнина от терористичен акт в Буенос Айрес.

На 18 юли 1994 г. в сградата на Аржентинския еврейски културен център се взривява камикадзе. При взрива загиват 89 души, а 200 са ранени.

Информационната агенция МИГНюз съобщава и за още една версия: възможно е нападението да е организирано от шиитската организация "Хизбула" в знак на отмъщение за ликвидацията на началника на оперативния отдел на "Партията на Аллах".

Заплаха по телефона

Междувременно кореспондентът на БНТ в Бургас съобщи, че час преди взрива на летището в офиса на туроператорска фирма е получено телефонно обаждане от непознат мъж.

Той е казал, че израелците ще бъдат посрещнати от две бомби.

Атентатор самоубиец вероятно е взривил автобуса с израелски туристи в Бургас. Това разказа пътничка от автобуса по телефона пред израелското военно радио.

Според друга версия в автобуса се е взривила предварително заложена бомба, пише сайтът newsru.co.il.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews