Класация от изпитите след IV клас: 14 училища в Топ 15 са частни

Последна промяна на 17 юни 2013 в 13:56 23376 14

Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова и шефката на една от дирекциите в МОН Евгения Костадинова. Снимка: БГНЕС
Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова и шефката на една от дирекциите в МОН Евгения Костадинова. Снимка: БГНЕС

14 от първите 15 училища по среден успех в София от изпитите в националното външно оценяване след IV клас са частни.

Класацията за София не бе обявена от Министерството на образованието и науката (което скри както резултатите в частните училища, така и класацията на училищата на база средния им успех от изпитите след VII клас), а от Българската асоциация на частните училища.

Класация за страната все още не е обявена.

Най-добре представилото се училище в София от изпитите след IV клас е Частно основно училище с изучаване на немски език "Веда". На второ място е държавното 134 СОУ "Димчо Дебелянов" (т. нар. еврейско училище). От 3-о до 15-о място включително се нареждат единствено частни училища.

16-о е 18 СОУ "Уилям Гладстон" с изучаване на японски, корейски, арабски, китайски, френски, немски и английски език.

На 17-о място е 43 основно училище "Христо Смирненски".

18-о е частното основно училище "Д-р Петър Берон".

На 19-о място се нарежда общинското 20-о основно училище.

20-о е 133 СОУ "А.С. Пушкин".

 

Вижте класацията за София, публикувана от БАЧУ (в нея липсва информация за класираните между 57-о и 76 място, както и за училищата между 98-о и 118 място):

 mon4-1 (1)

mon4-2mon4-3mon4-4mon4-5mon4-6mon4-7mon4-8

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 16:51

За ваше сведение една не малка част от децата на парламентарния елит учат в държавни училища и държавни детски градини, в коити имат нови бази и басейни. Защо им е да плащат, като влизат с предимство само по име и им гледат децата като писани яйца. Частното образование не се дотира от държавата, но на дете в детска градина се плаща
370 лв.само за храна, отделно се дават пари за ремонти, нови мебели,пързалки и др, за консумативи,ток, вода, така че сметката средно годишно възлиза на около 600лв. на дете. ТАРИКАТИ. А народа с кредитите плаща за частно училище, та добре че има кредити и частни училища и градини, че някои набори ще си останат неграмотни... И не ви е бизнесът виновен, другари, а овчедушието... Знаете ли, че в Турция бизнесът плаща данъците си под форма н ремонти и строежи на болници и учебни заведения и може да следи, дали се използват точно за това средствата... Уф, пуста му завист, пуста му българска простотия...

18.06 2013 в 15:58

Особено, когато интересът е със сериозно парично изражение под формата на сериозни такси. Аналог: частните университети, в които скъсан студент не е имало и никога няма да има.

18.06 2013 в 15:55

В САЩ положението е същото. Още едно доказателство, че капитализма който се наложи в България след 89-та е от каубойски тип, а не по модела на социалната държава, който се използва в континентална Европа.

Можете само да видите какви са предложенията за спешни мерки от страна "социалистите" и ще ви стане ясно, че в България социалисти или социал-демократи не съществуват. Само на цвят го докарват.

18.06 2013 в 15:51

Така се пази богатство. Когато децата на богатите, ходят на училище отделно от децата на бедните.

До скоро шансът на простолюдието да получи добро образование беше висок, защото критериите за записване в елитните училища бяха еднакви за всички и доходът на семейството не беше едно от тях. Елитните училища обаче са с падащ стандарт, а частните ги изместват съвсем успешно. На новобогаташите честито, за останалите ядец.

18.06 2013 в 11:17

Мили хора, ако не знаете, аз ще Ви кажа. Изпитите след 4 клас се провеждат по следния начин (напълно законно и регламентирано): 1. Децата полагат изпитите в училището, в което учат; 2. Квестори са учители от същото училище; 3. Проверяващи са учители от същото училище.
И като се замислим, дали нямат интерес в някои училища да манипулират изпитите и резултатите.

17.06 2013 в 23:56

:):):) Стига бе :) До 4 клас квесторите са си самите учитили на децата от самото училище:) В 7 клас когато квесторите са други училища и резултатите са други:) При положение, че в общинските и държавни училища няма подбор. Така в Смолян и Благоевградско са геничета :) Гледайте 7 клас:)

17.06 2013 в 22:21

Гроздето няма нищо общо тук!!! И кои са останалите - най-голямото от "останалите" е с 51 ученика, а най-малките от тези за простосмъртни е с над 90... Та какво ще кажете??? А и ако вие искате децата ви да учат с тези на парламентарните боклуци, мутрите, чалгарите и пр. - ОК, това си е ваш избор

17.06 2013 в 19:29

все по/унизително става в България....

и държавното образование искат да стигматизират

между другото в царство Правец, царят Златев си поръча клон от американски Университет,

и те му го доставиха... заради супер интелигентните деца в Правец

17.06 2013 в 19:18

и какво от това, айде на сила да станем Бананова Република, където само децата на елита имат достъп на образование....

Другари и Другарки създатели на частни у/ща, не превръщайте и образованието в запазена марка за номенклатурата, както скъпите Ви жилища, луксозни коли и почивки в екзотични страни...

Намерете си страна в Африка и там си "Елитарствайте"....

17.06 2013 в 19:17

Оценките на всички ученици се събира и се дели на броя на учениците.
Просто е. И 20 деца да са в едно частно училище, все 4 да имат, колко ще е средният резултат се пита в задачата?