Като на война: обърнат флаг на София на протеста срещу новата синя зона

Последна промяна на 20 септември 2012 в 19:50 3156 6

Снимка Сергей Антонов
Снимка Сергей Антонов

Над 300 души протестираха в четвъртък вечерта срещу ограниченията за паркиране в центъра на София.

Демонстрантите се събраха на площад "Славейков", потеглиха по „Раковска“ и бяха спрени от полиция в началото на „Московска“, за да не достигнат сградата на Столична община.

Протестиращите искаха да направят палатков лагер пред входа на общината, но полицията не им позволи.

Символът на днешния протест беше обърнато знаме с герба на София – като на война.

На извънредно заседание в четвъртък Столичният парламент реши общинските съветници да си плащат, ако паркират в центъра на София.

Само седмица по-рано общинарите гласуваха “против” предложението за отпадане на привилегията.

“За” промяната в наредбата за паркирането днес бяха 41 общински съветници. “Против” гласува единствено Екатерина Йорданова от ГЕРБ.

„За мен привилегията е със знак на равенство, на признание. За мен е важно да паркирам, когато е нужно, максимално бързо и безпроблемно, за да мога да посветя времето си на нещо по-важно“, заяви Йорданова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.09 2012 в 13:45

Не е "точно" по темата, но все пак има нещо общо
*
Градското събрание на Талин в четвъртък взе окончателно решение пътуването в обществения транспорт на столицата да стане безплатно от 2013 г., съобщават от пресслужбата на кметството.
От 60-те членове на събранието, присъствали на заседанието - ЗА безплатен транспорт са гласували 40 души, 20 -против, а девет не са участвали в гласуването. През август тази идея подкрепи кмета на Талин.
През март в Талин беше проведен референдум, в който повече от 75% от гласоподавателите подкрепиха преминаването към безплатно пътуване в обществения транспорт. В изследването са анкетирани повече от 68 хиляди души, или 20% от хората, имащи право да гласуват.

21.09 2012 в 00:28

Е, 3-4 платени драскача от ГЕРБерската паплач под всяка новина... нормално е.
Тези хора протестират, щото общината ги наказва поради собственото си бездействие и неглижиране на проблемите с паркирането в града. Тези проблеми са навсякъде, не само в центъра. Аз живея в Младост и само аз си знам колко е трудно да си намеря място за паркиране пред блока. Знам и че както са я подкарали от общината, след година-две и на мен ще ми решат проблема по същия начин - като ме накарат да си плащам. Евала на тия хора! Да казват кога ще е следващия протест да се включваме и ние.

20.09 2012 в 23:29

Какво плащате бе драга ми Раковска? Кои граждани на София си плащат, какво сънувате? Не ви ли е ясна, че искат да вземат едни пари от нас и да си ги приберат? Не виждате ли, че като ги питат защо 100лв те казват: така! И то наистина така ще бъде докато сато овце вярвате на глупостите, които ви говорят, а не мислите със собкгвения си мозък. Ако го имате, разбира се! "Гражданите на София си плащат", ха-ха! Безумен народ, безумни коментари!

20.09 2012 в 21:27

каква война, бе, драги, група безхаберници от центъра, на които ВМРО и Атака им разпъват палатката на протестното шествие - били гражданите на София. Гражданите на София си плащат, за сметка на тези, които до този момент и 1 стотинка не са платили.

20.09 2012 в 21:25

Надявам се, че общината няма да отстъпи - това е една от малкото смислени наредби, които е прила. Иначе, мнението за Екатерина Йорданова ми се струва доста точно. Тази женица има наглостта да поиска да и дадат и безплатна карта за концерти и кино.

20.09 2012 в 20:00

Аз нямам по важна работа, освен да се занимавам с кражбите на общината. Екатерина Йорданова от ГЕРБ ти си дебилна патка. Това е най милото което мога да кажа тази ......