Каракачанов: Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България

OFFNews 07 април 2019 в 18:47 1989 2

При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил. военнослужещи на границата.

Това каза в своята официална Фейсбук страница заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера "Диавата" в Гърция край границата с Македония, ще се пренесе и на родна земя.

Ето и пълното изявление на Каракачанов:

Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение свързано с мигрантите в Гърция, през последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за притеснение. Има рутинни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. До момента няма опасност за България.

Въпреки всичко, за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре рано сутринта, заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще докладваме на министър–председателя на Р България Бойко Борисов, че Българската армия има готовност, при нужда, да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални групи от нелегални мигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

igochev

12.08 2019 в 10:27

разбира се, че няма опасност;
тези няколко милиона, строго и изкъсо държани под ключ у комшиите са нищо и никаква групичка, 1/10-та от която ако пуснат да се разходят, ще избягаме от собствената си страна, която и без това ни прогонва всячески, народопродажнически ....

17156

1

aviatora

07.04 2019 в 19:37

На кой му е претрябвала тиквенската държа в която няма хлеб за самите българи.
Вкарайте ги да ги направите преки избиратели на организираната ви престъпна група.
 
X

Да помогнем на украинските деца!