Кампания събира пари за нов приют на отец Иван

Ивелина Петрова 19 март 2012 в 15:43 1487 0

Отец Иван. Снимка: БГНЕС
Отец Иван. Снимка: БГНЕС

На 2 април започва национална дарителска кампания за изграждане на нов дом в Нови хан за децата, за които сега отец Иван се грижи. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след среща с отец Иван.

Кампанията ще стартира в Народния театър „Иван Вазов” с премиерна прожекция на филм на режисьора Джеки Стоев. Българският дарителски форум също ще се включи в организацията под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

На отец Иван ще бъде предоставен нов терен от около 80 дка в село Бузяковци, община Ихтиман, върху който има 22 сгради.

Новият дом ще бъде построен в местността „Побит камък”. В момента при него живеят общо 160 души – в селата Якимово (област Монтана) и Нови хан (Софийска област). 70 от тях са деца, 3 младежи учат в Пирдоп, а двама – в Семинарията.

Отец Иван благодари на министър Павлова за помощта досега. "Складовете са заредени, имаме храна и дърва. В имота в Бузяковци ще настаня възрастни хора, а децата могат да ходят там през лятото на лагер за 15-20 дни. Теренът е заграден и охраняем, може да се развива стопанство и животновъдство", каза отец Иван.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови