Кадиев: Бърза оставка на Пеевски и Станишев, в понеделник ще е късно

Нели Чолашка 15 юни 2013 в 10:08 14506 24

Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС
Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Решения трябва да се взимат днес и утре, защото в понеделник ще бъде късно. В понеделник вече има опасност  правителството да падне, обяви депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев в предаването на Люба Кулезич по "Нова телевизия" по повод протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

По думите му решението трябва да е бърза оставка на Пеевски, за да оцелее правителството и бърза оставка на Сергей Станишев като лидер на БСП, за да оцелее партията.

"10 000 души на протест пред МС, въпреки дъжда. Ами до понеделник хората ще станат 50 000. И още по-важното е, че тези, извън площада, които не са съгласни с назначението на Пеевски, са стотици хиляди", обясни  депутатът от БСП.

Кадиев обяви, че се срамува, че е в студиото и трябва от името на БСП да обяснява защо е номиниран и избран с гласовете на БСП и ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Не мисля, че имам информация, включително и хората от парламентарната група кой с кого се е договарял. Тя (кандидатурата) беше официално представена от премиера Пламен Орешарски, уточни социалистът.

Не може  БСП да се превърне в инструмент за решаване на проблеми между различни хора и групировки, коментира още Кадиев.

Вчера Кадиев обяви чрез Facebook, че не е гласувал при избира на Пеевски за шеф на ДАНС.

“Искам съвсем ясно да заявя, че не съм подкрепил кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС. На заседание на парламентарна група гласувах против. В зала не гласувах.

Дадох много от себе си, за да не е ГЕРБ на власт. Нямам никакъв проблем да напусна парламента утре, но не мисля, че това би подобрило нещо. Влязох в парламента, за да изкореним ГЕРБ, но и за да възстановим професионализъм и морал.

Днешното решение прекрачва границата на компромиса, който бих могъл да приема, и го заявих и на групата. Негласуването ми е моята форма на несъгласие. Може би правилна, може би не. Не ме съдете. Надявам се в България да се случват добри неща”, публикува Кадиев на страницата си във Facebook.

Освен Кадиев на партийното решение да бъде подкрепена кандидатурата на Делян Пеевски се опълчиха още Янаки Стоилов, Младен Червеняков и Емил Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews