Йонко Грозев: ГЕРБ и БСП не са единствената алтернатива

OFFNews 22 юли 2013 в 13:12 2670 10

Йонко Грозев, Снимка: БГНЕС
Йонко Грозев, Снимка: БГНЕС

Отказвам да приема, че единственият избор пред българските граждани е между ГЕРБ и БСП, обяви  в интервю за bTV Йонко Грозев, секретар на „Движение България на гражданите“.

Той напомни позицията на движението за предсрочни избори и незабавна оставка на кабинета „Орешарски“.

По думите на Грозев, БСП, ДПС и „Атака“ и тяхното правителство са загубили доверието на хората и нямат морални основания да продължават да упражняват власт.

"Затова ние настояваме за предсрочни избори – те ще доведат до нова конфигурация в народното събрание, която да гарантира високо представителство на гражданите в парламента, а не както е сега – всеки 6 от 10 граждани не са представени, каза още секретарят на „Движение България на гражданите“.

Според него голямата гражданска енергия, вложена в протестите, и насочена срещу мафията, ще доведе до истинската промяна и в партиите, и в обществото.

Грозев напомни, че Реформаторският блок от пет партии – ДСБ, „Движение България на гражданите“, ПП „Зелените“, „Синьо единство“ и Народна партия „Свобода и достойнство“, обяви за свой приоритет борбата срещу мафиотизацията,  олигархията, политическия картел и задкулисието.

На въпрос за размера на партийните субсидии Йонко Грозев отговори, че в предизборната програма на „България на гражданите“ е заложено намаляването наполовина  на партийните субсидии.

"Искаме обаче да има и правила за харченето на субсидиите като израз на културата на прозрачност, която държим да се въведе", коментира секретарят на "Движение България на гражданите".

По думите му в момента няма никакъв регламент за харченето на парите от субсидията и партиите могат за какво партиите имат право да харчат субсидиите и за инвестиционни проекти например.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!