Юлиана Иванова не знаела, че продава цигари незаконно

14 февруари 2013 в 11:23 2989 9

Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС
Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС

Новоизбраната шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова не знаела, че продава цигари незаконно, докато не видяла публикациите в медиите.

Според публикация на в. "Труд" от днес Иванова е била собственик на онлайн магазин, който продавал цигари, а това е забранено от Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Моя грешка е, и съм готова да си понеса санкциите за незаконната продажба на цигари в онлайн магазин, на който аз бях собственик, каза днес пред журналисти Иванова. Тя обясни, че преди две години, след като е престанала да се занимава с енергетика, е решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство. Явно обаче не сме спазили всички закони, отбеляза председателят на ДЕКВР.

Тя посочи, че не е знаела докато не е видяла публикациите за това, че е незаконна продажбата на цигари, и след като е разбрала, от снощи е спряна тази услуга.

Аз се извинявам на премиера Борисов за това, което се случи, подчерта Юлиана Иванова. Тя обясни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й.

„Това е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това. Грешка имам и аз обаче и ще си поема санкциите”, заяви Юлиана Иванова.

На въпрос дали е готова да подаде оставка като председател на държавния регулатор заради този скандал Юлиана Иванова посочи – „Ако трябва да се стигне до там, включително и оставка съм готова да подам”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!