Яне Янев: Найденов е правил записа, за да си осигури индулгенция

29 април 2013 в 10:52 2489 6

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

Едни от най-добрите експерти по национална сигурност в републиката считат че записът е направен лично от Миро Найденов, за да може той да си осигури съответен вид индулгенция, обяви лидерът на РЗС Яне Янтев в интервю за "Нова телевизия".

Според Яне Янев Найденов го прави това, за да може да се нагоди на едното лоби в прокуратурата, което е срещу другото лоби в прокуратурата. 

"За голямо съжаление, в прокуратурата има лобита, които са създадени не заради казуси като енергетиката в полза на обществото и държавата, а лобита, които са чисто комерсиални, чисто корпоративни и обслужващи едни или други икономически групировки.

За това трябва в прокуратурата не да има операции „Чисти ръце” - това са ала-бала. В прокуратурата Сотир Цацаров сега трябва да направи спешна операция без упойка, трябва да реже до здраво", съветва Янев.

"Мирослав Найденов се е запасявал с документи за момент като този. Той има записи и на собствените си оргии", обяви още лидерът на РЗС.

По думите му има мишкуване в ГЕРБ и главата не знае какво правят ръцете.

"Мирослав Найденов имаше проблем с Дянков и с Цветанов. Поради тази ситуация се е запасявал с документи и записи, за да се защити в определен момент. Знам, че Борисов е освободил Дянков в момента, в който е разбрал, че е замесен в прехвърляне на хотел на Слънчев бряг чрез офшорна фирма”, уточни още Янев.

Той нападна и подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, като го обвини, че е смачкал делата срещу енергийната мафия. "При Цацаров има и папка, върху която се е подписал Кокинов и е написал върху кориците на кой да се разпредели делото с червен флумастер”, обясни още Янев.

Според него горската мафия все още работи с пълна сила.

“С казуса е запознат и премиерът Райков. Емо Ротманса (бившият депутат Емил Димитров Емо Фаса) има много хора в сектора. Става въпрос за директора Югозападното предприятие. В търговете за дърводобив има уникални неща. Създавани са фирми, за да печелят търгове. Има случай на регистрация в 12 часа, а в 14 часа печели търг. Другата далавера е, че търгът е за 200 кубика (дървен материал - б.р.), а режат 500 или 1000 кубика”, уточни лидерът на РЗС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови