И вторият вот на недоверие не мина (снимки)

Нели Чолашка 17 октомври 2013 в 13:30 3554 16

И вторият вот на недоверие не мина. Снимка: OFFNews
И вторият вот на недоверие не мина. Снимка: OFFNews

 

Мнозинството в парламента преодоля и втория вот на недоверие срещу правителството за провал в регионалната политика, внесен от ГЕРБ.

"За" вота гласуваха само депутатите от ГЕРБ в залата - 93-ма, против бяха 118 депутати от БСП и ДПС, а "Атака" бяха "въздържал се".

Точно в 13.20 ч., както беше обявено вчера, вотът беше гласуван. Депутатите дори не изчакаха премиерът Пламен Орешарски и някои от министрите да влязат в залата.

Орешарски влезе, след като гласуването беше приключило, и беше посрещнат със скандирания "Оставка" от депутатите от ГЕРБ.

В отговор на това депутатите от БСП и ДПС станаха на крака и започнаха да ръкопляскат и да викат "ура".

Ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите, обяви премиерът.

"Регионалната политика е една от политиките с много дългосрочни параметри. Днешната регионална политика има предпоставки в последните години.

"Важното е да обърнем тенденциите и да спре раздалечаването между големите центрове и малките населени места”, обяви премиерът. 

Орешарски благодари на всички депутати, които са подкрепили кабинета и на излизане от пленарна зала се здрависа с всички депутати от ДПС и БСП на първия ред. 

За лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пък вотът е успешен, защото доказал за пореден път, че правителството не може да оцелее без подкрепата на "Атака".

Предпоследно ГЕРБ няма да внася утре третия вот на недоверие към правителството и не е сигурно дали следващия вот ще е за провал в сферата на културата.

Има много теми, на които може да се иска вот на недоверие, ще се съобразя с колегите и затова ще изчакаме още няколко дни, обяви днес Борисов, след като вчера беше категоричен, че вотът ще е за култура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!