И Германия ни блокира за Шенген

Последна промяна на 03 март 2013 в 16:54 2272 5

Отново оставаме извън Шенген.

И Германия ще блокира присъединяването на България и Румъния към Шенген.

Това стана ясно от интервю на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих за списание "Шпигел". 

Планира се решението за присъединяването на България и Румъния да бъде обсъдено следващата седмица на заседанието на Съвета на ЕС на равнище министри на вътрешните работи. Официално в дневния ред такава точка все още не е включена. 

Германският министър на вътрешните работи предупреди, че намерението на София и Букурещ да се присъединят към пространството без граничен контрол "ще претърпи неуспех заради вето на Германия".

"Гражданите ни подкрепят разширяването на шенгенската зона само ако бъдат изпълнени всички условия. Досега това не се е случило", обясни Фридрих.

Досега няколко пъти на България и Румъния беше отказано присъединяване към Шенген, като основната причина беше отказа на Холандия да подкрепи това присъединяване.

Мотивите са, че  двете държави са изпълнили техническите критерии, но не се борят ефективно с корупцията и организираната престъпност, и не могат да осигурят безопасността на границите си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2013 в 01:00

Хахахахаха, верно го вдигнаха, аз се чудех кой е този път :-)
Конграчулейшънс, Борисов! Аз си мислех, че сме ги задминали немците, или поне сме наравно с тях! А тя каква била...... Това е само, защото не преизбрахме Лечков! Сливен е виновен!

03.03 2013 в 22:38

Не ви е срам, шваби злопаметни. Кръвното на премиера ни вдигнахте пак. Човекът стана Отличник на Европа, Цар на Калинките, Водач на ТИМ-а, ама така и не дочака падането на Шенген за нас.

03.03 2013 в 21:23

Като си решим проблема с корупцията - ще ни вземат! А той си е наш, все пак, няма на кого да се сърдим.

03.03 2013 в 20:32

Дреме ми на кофата.Я па че си просим там...

03.03 2013 в 20:20

Германците винаги са били здравомислещи! Разбирам ги и ги подкрепям !