И феновете на ЦСКА излизат на протест

28 юни 2013 в 18:25 2635 5

Фенове на ЦСКА, Снимка: Булфото
Фенове на ЦСКА, Снимка: Булфото

Разгневени от разпада в ЦСКА, група армейски фенове утре свикват протест срещу ръководството на клуба.

Началото на протеста е обявено за 12:00 часа между езерото „Ариана“ и Сектор „Г“ на Националния стадион „Васил Левски“.

Събитие под наслов "Протест срещу случващото се с ЦСКА" е създадено в социалната мрежа "Фейсбук".

Към днешна дата изобщо не е ясно дали клубът ще запази лиценза си за „А“ група и дали отбора ще участва в новото първенство. "Червените" трябваше да изиграят днес контрола с Черноморец (Бургас), но тя бе отменена. Освен това, се очакваше изявление на треньора Христо Стоичков, но до момента няма никакви изгледи за това. Преди няколко дни, босът на клуба Димитър Борисов заяви, че идната седмица ще прехвърли акциите на Камата без задължения.

Много играчи на отбора пък вече са подали молби за разтрогване на договорите си, а днес официално бе потвърдено, че една от звездите – бразилският нападател Мишел Платини преминава в шампиона Лудогорец (Разград). Преди няколко часа БФС публикува становище на Лицензионната комисия, от което става ясно, че лиценз не може да се прехвърля „защото той предоставя правото на точно определено юридическо лице (ПФК/ФК), на базата на постигнати спортни резултати и изпълнени лицензионни критерии, да участва в съответното футболно първенство – европейски турнири, първенство за „А” група или „Б” група“.

Така отпада и едина от последните спасителни възможности за ЦСКА – взимането на лиценза на Нефтохимик (Бургас) или Чавдар (Етрополе), варианти, които бяха широко обсъждани в последните няколко дни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови