И енергийният регулатор проверява случая с убитото от ток дете

21 май 2013 в 14:34 1691 4

Евгения Харитонова, Снимка: БГНЕС
Евгения Харитонова, Снимка: БГНЕС

Енергийният регулатор (ДКЕВР) ще направи проверка по случая със смъртта на 10-годишния Ангел от хаджидимовското с. Копривлен, който почина вчера, след като бе ударен от ток. Това съобщи днес председателят на комисията по енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова.  „Част от кабелите наистина са телефонни, но има достатъчно явно скъсан проводник на електроразпределението. Ще проверим", каза шефката на ДКЕВР. 

Ангел почина в двора на местното училище в Копривлен от токов удар заради прекъснат захранващ кабел на електроразпределението (ЧЕЗ). Вчера директорът на училището обяви, че е подала сигнал за опасния кабел още преди месец и от дружеството изпратили ремонтен екип, който обаче не си свършил работата.

От компанията разпространиха съболезнователно изявление на регионалния мениджър на ЧЕЗ Петър Докладал за трагичния инцидент. "Обръщаме се към нашите клиенти да бъдат бдителни и при забелязани нередности по съоръженията от мрежата да подават незабавно сигнали на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес [email protected], в центровете за обслужване на клиенти, на тел. 112 или при кметствата на общините", се казва в съобщението.

По повод започналата при правителството на ГЕРБ процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ, Евгения Харитонова днес отново заяви, че няма основания за вземане на лицензи на електроразпределителните дружества (ЕРП). Вече има готови доклади за проверката на трите енергийни дружества - ЧЕЗ, ЕВН и Енерго.про, но регулаторът все още не ги е разгледал, обяви тя. По думите на Харитонова, повечето нарушения ще доведат до санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика