Гугушева оттегли кандидатурата си за член на Конституционния съд

11 декември 2012 в 13:15 2661 2

Галя Гугушева. Снимка: СДС – пресцентър
Галя Гугушева. Снимка: СДС – пресцентър

Тази сутрин в деловодството на Парламента е депозирано писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което Галя Гугушева оттегля кандидатурата си за член на Конституционния съд, съобщиха от пресцентъра на СДС.

Гугушева е взела решение да оттегли кандидатурата си след официалното становище на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация.

Гугушева предприема тази стъпка, защото счита, че с "оттеглянето си ще допринесе за по-бързото разрешаване на създалата се институционална криза в страната, както и потушаване на създалото се медийно напрежение".

Основна тежест върху нейното решение имат "нарушението на Процедурните правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на съдия в Конституционния съд, приети от Народното събрание на 22.11.2012 год., както и  изразените безпочвени съмнения от страна на медиите въз основа на твърдения на лица със съмнителна репутация".

През последните две седмици бяхте свидетели как кандидатурата на един достоен специалист като Галя Гугушева беше омаскарена, обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Имаше компроматна война срещу нас и нашата кандидатка, категорични са от Раковска 134.

СДС няма да обсъжда издигането на нов кандидат за конституционен съдия,  докато няма промяна на "постмеханизма за подбор и номинация" на кандидати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!