Грешката за високите сметки за парно била на ДКЕВР

13 февруари 2013 в 10:21 1516 0

Спират парното в София. Снимка: БГНЕС
Спират парното в София. Снимка: БГНЕС

Има явна грешка при надписаните сметки за ток и топлоенергия, за която са уведомени представители на всички парламентарни групи и правителството и тя може да бъде поправена.

Това каза пред БНР енергийният експерт Огнян Винаров. Според него грешката е на ДКЕВР.

"Българската търговско-промишлена палата е задавала въпрос: "Къде отидоха тези 11.1% намаление, договорени с Газпром за перода 1-ви април - 31-ви декември?". Никой не ни отговаря, нито ДКЕВР, нито министърът. Министърът ги остойности и каза, че това са 150 млн. долара и до края на годината ще бъдат компенсирани. Министър-председателят и министърът обявиха, че 20-22% намаление в цената на природния газ ще бъдат нови 300 млн. долара. Това не се случи. Къде отидоха тези пари? С решението от 21-ви декември ДКЕВР намалява цената на топлинната и електрическата енергия и от всички ТЕЦ-ове в България. Обаче цената на топлинната енергия се отразява към крайните потребители, а разликата, намалената цена, остава в тях", коментира експертът.

Винаров нарече това "Брутална кражба" и заяви, че по казуса са уведомени представители на всички парламентарни групи и е подготвено писмо до премиера.

Трябва веднага ДКЕВР, в тридневен срок, да се събере и да си поправи грешката. Това е явна техническа грешка. Има го в наредбата и в правилата. Има го и в съдебната практика, когато един съдия може, като си види грешката в решението, сам да си я поправи, каза още Винаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !