Глутница разкъса куче в кв. "Изток" в София

Нели Чолашка 12 юни 2012 в 10:08 4810 34

Опасна глутница в столичния кв.
Опасна глутница в столичния кв. "Изток". Снимка: БГНЕС

Глутница кучета нападна двете ми кучета, едвам ги спасих. Докато ги оглеждах, за да видя има ли им нещо, ми се обади приятелка - съседка от блока. Плачеше - кучето ú току-що било разкъсано от три освирепели кучета.

Драмата се разиграла тази сутрин към 7.30 часа в столичния квартал "Изток", на ул. "Незабравка". Жената, сигнализирала за случилото се в OFFNews.bg извела кучетата, докато изпращала детето си на училище. Всичко се случило на връщане. Глутница от 7-8 кучета нападнала двата пекинеза, тя ги гушнала, за да ги спаси, но озверелите бездомни псета се опитали да заръфат едното кученце. В този момент едното домашно куче се отскубнало.

"Помислих, че ще го разкъсат. Но в този момент глутницата се разпръсна", разказва разстроената жена. Минувач хванал избягалото куче и го върнал на стопанката му. "Докато ги оглеждах дали им има нещо, ми се обади приятелка. Плачеше". По същото време, в което са нападали пекинезите и в същия квартал, други три бездомни кучета разкъсали йоркширския ú териер.

"Няколко часа по-късно приятелката ми ми се обади. Каза, че кученцето е починало."

Това не е първият такъв случай в квартала. Бездомните кучета са в района от месеци и лошото е, че от механа "Българка" ги хранят със сурови кокали, разказаха хора от квартала пред репортер на OFFNews.bg.

"Аз едвам спасих кучетата си днес. Но по същия път всеки ден минава детето ми, отивайки за училище. Ще си търся правата, ще алармирам медии, ще пиша до омбудсмана"

OFFNews.bg подаде сигнал за случилото се в "Екоравновесие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!