Хората от "Изток" принудени да тровят бездомни кучета

Нели Чолашка 15 юни 2012 в 09:48 4526 15

Кучета, които ядат сурово месо, става агресивни. Снимка flickriver
Кучета, които ядат сурово месо, става агресивни. Снимка flickriver
Жителите на квартал "Изток" в София са се заели сами да се справят с агресивните бездомни кучета, като ги отровят. За решението си разказаха живеещи там пред репортер на OFFNews.bg. Те прибегнаха до крайното решение, след като три озлобени бездомни кучета разкъсаха йоркширски териер пред очите на стопанката му  Александра Консулова и след като от "Екоравновесие" отказаха да приберат кучетата въпреки подадения сигнал от OFFNews.bg. От общинското предприятие отказаха с мотив, че преди месец проверявали същите кучета след сигнал. Не успели да докажат, че са агресивни, заради което не ги и прибрали. Не можели да приберат и евтаназират опасните глутници, защото им пречели законови разпоредби и наредби на Министерството на земеделието и храните. В отговор на всичко това собственичката на убитото куче пусна отворено писмо до "Екоравновесие" и медиите. В него се казва:
Уважаеми дами и господа, Към вас се обръща една майка, която е изгубила вяра в справедливото решение на проблемите в тази държава, но ми остава една мъничка надежда, че може би зад титлите и длъжностите се спотайва човечността на обикновения човек. Надявам се, като прочетете първите редове на това писмо да не го пренебрегнете. Става въпрос за една безконечна битка с глутница бездомни кучета, която е обсебила ул. "Незабравка". Там се намира кръчма "Българка", чиито съдържатели хранят бездомните кучета със сурово месо и кокали. На 12.06.2012 г. моето домашно куче йоркширски териер (легално регистрирано към общината) беше нападнато и разкъсано, след като дни наред избягвахме нападенията, но последното не успяхме. Съсед претърпя същата злополука със същата глутница преди месец, но по чудо ветеринари успяха да спасят неговата пекинезка. Друга моя съседка всеки ден извежда два пекинеза и също на 12.06. беше нападната от същата глутница. Не успяла да спаси едното, което е с множество рани по хълбоците. За всичко това вашата фирма "Екоравновесие" е сигнализирана, но отказвате да задействате системата. Въпреки това се обръщам отново към вас с молба да ни помогнете с необходимите действия. Дъщеря ми преди няма и месец загуби дядо си, а сега загуби и домашния си любимец. Аз съм обезпокоена да не загубя нея. Всички родители в квартала се притесняват, но са толкова обезверени, защото многократно се сигнализирали и вас, и общината, и нищо конкретно не е предприето до момента. МОЛЯ ВИ, НАПРАВЕТЕ НЕЩО.
Инцидентът с йоркширския териер беше последван от ново нападение над бездомни кучета същата седмица. 88-годишен мъж е с опасност за живота в "Пирогов", след като кучета разкъсаха краката му.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!