ГЕРБ: В МО се готви конкурс, обслужващ руски производители

Елица Мартинова 24 септември 2013 в 16:15 4000 21

Аню Ангелов, бивш военен министър.
Аню Ангелов, бивш военен министър.

В Министерството на отбраната се подготвят конкурси, които да обслужат интересите на руските производители. Такова предупреждение отправи бившият военен министър в кабинета на ГЕРБ Аню Ангелов.

"Министър Ангел Найденов заяви, че няма пари, но ще има конкурс за изтребители, като така се отваря възможност за руски производители", каза Ангелов.

Според бившите управляващи политиките на наследниците им в сектор "Отбрана" е неадекватна.

Пример за това е кадровата политика в Министерството на отбраната, смята Ангелов.

"Чистката в администрацията на Министерството на отбраната действа с пълна сила. Министърът на отбраната декларира, че няма да има лов на вещици, но с действията си прави точно обратното", категоричен е бившият ресорен министър.

Той се оплака, че новите управляващи са отстранили директора на дирекция "Правно-нормативна дейност" и шефа на звеното "Инфраструктурна отбрана", както и директора на Военни клубове и военно-почивно дело.

Бившият министър на отбраната разкритикува идеята на кабинета за създаване на специална дирекция "Социална политика" към военното министерство. По думите му това по никакъв начин няма да подобри мотивацията на заетите в сектор, а само допълнително ще натовари държавата с административни заплати.

"За първи път при управлението на ГЕРБ реформата засегна и администрацията, и от 1400 души, станаха 770, отбеляза той. Борбата, която трябва да води министърът на отбраната Ангел Найденов, е да защити 1.5% от БВП за отбрана. Почти съм убеден, че няма да може да изпълни тази цел, заяви адмирал Манушев", коментира вицеадмирал Пламен Манушев от ГЕРБ.

Аню Ангелов постави оценка "Среден 3" за работата на наследника на поста си Ангел Найденов. Ексминистърът дори подчерта, че според  него има достатъчно основания кабинетът да подаде оставка заради действията на правителството в сектора "Отбрана".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews