ГЕРБ информират Нели Крус за апела на Миков към медиите

Елица Мартинова 27 юни 2013 в 16:41 2586 5

Зам.-председателят на ЕК Нели Крус. Снимка БГНЕС
Зам.-председателят на ЕК Нели Крус. Снимка БГНЕС

Евродепутатите от ГЕРБ смятат, че в България се прави опит за цензура върху медиите и ще уведомят за това еврокомисария по цифровите технологии Нели Крус, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Недопустимо е медиите да са обект на атака с нарочни декларации на председателя на Народното събрание и на председателя на ПП Атака, с която се внушава, че манипулативно отразяват на гражданските протести. Изключително сме притеснени от тази безпрецедентна атака и възразяваме срещу опитите да се влияе върху редакционната политика и свободата на медиите в България.За огромно съжаление подобни опити за политическа цензура напомнят единствено за едни отминали мракобесни порядки от преди 1989 г. Такива прилики обаче не са случайни, имайки предвид, че Атака е коалиционен партньор на БСП и ДПС", гласи част от позицията на евродепутатите от ГЕРБ.

В извънредно свое изказване вчера председателят на НС Михаил Миков призова медиите да неглижират протестите.

„Обръщам се и към медиите, към журналистите за отговорно поведение. Съзнателно или не, избраният от много телевизии начин за отразяване на случващото се около Народното събрание допринася за ескалиране на напрежението. Напомням на журналистите, най-вече на представителите на обществените медии, че справедливото и спокойно отразяване на ситуацията в столицата и в страната е дълг на всеки обективен журналист“, бяха думите на Миков.

От „Атака“ също изразиха позиция, че някои телевизии отразяват протестите тенденциозно. Днес в кулоарите на парламента лидерът на националистите Волен Сидеров нарече журналистите „платени жрици на любовта“. По-късно днес председателят на „Атака“ щурмува БНТ, за да потърси сметка от ръководството във връзка с политиката им по отразяване на протестите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!