ГЕРБ: Хубаво е на финал да чуем хората

Нели Чолашка 07 март 2013 в 13:42 1694 4

Димитър Главчев Снимка: БГНЕС
Димитър Главчев Снимка: БГНЕС

Настояваме на второ четене да бъде приет Закона  за образованието, за което настояват протестиращите, обяви в парламента депутатът Димитър Главчев от ГЕРБ.

Председателката на парламента Цецка Цачева се срещнала днес с протестиращите майки, които искат законът да мине и на второ четене преди да бъде разпуснато Народното събрание.

На въпрос към Главчев дали това не е ПР акция той призова и опозицията да се включи в тази акция. "Хубаво е за финал да се вслушаме какво искат хората", каза той.

Цецка Цачева била готова да свика извънредно заседание в понеделник за второ четене на Закона за образованието, но трябвало още една партия да подкрепи приемането му.

"Атака" пое ангажимент да го подкрепи, но за съжаление те вече не са в пленарна зала", коментира Снежана Дукова от ГЕРБ.

Ние нямаме мнозинство и не можем да контролираме независимите, обяви Димитър Главчев.

От БСП обявиха, че на среща с Цачева не са били протестиращи майки, а директорите на частни детски градини и училища.

Промени на Закона за образованието, които минаха на първо четене, предвиждат държавата да дава пари и на частните училища и градини, както плаща на общинските и държавните.

Междувременно към палатковия лагер на протестиращите майки днес се присъединиха и роми, които също искат приемане на Закона за образованието. Те казаха, че имат образование и даже си показаха дипломите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!