Филм за високите цени на тока е в центъра на утрешния протест

27 юли 2012 в 18:30 1473 1

Един от плакатите за протеста в Пловдив.
Един от плакатите за протеста в Пловдив.

Документален филм за "скритите истини" за тока ще бъде в центъра на утрешния протест срещу високите цени на електроенергията.

Недоволните столичани ще се съберат в градинката срещу Софийския университет в 20:20 ч. Организаторите изрично подчертават, че събитието няма никаква политическа обвързаност.

Малко след софийския започва и пловдивският протест - в 20:45 ч. Той ще се отличава с това, че протестиращите ще носят запалени свещи по улиците, като шествието тръгва от централата на EVN (ул. “Хр. Г. Данов” 37), минава през Джумаята и спира пред общината (копчетата). Противно на протестите, с които сме свикнали, утрешният ще бъде тих - едно от условията за присъствие е да няма мегафони, кречетала, скандирания и дори плакати. Ето какво още казват организаторите:

"Носете си свещи и запалки. За социално слабите светлина ще бъде осигурена от организаторите.

ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТА:
1. Държавата да притежава над 51% от ЕРП. 
2. Електроенергията, произвеждана от АЕЦ, да се използва с приоритет за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.
3. Разтрогване на договорите, заради които беше повишена цената на тока и търсене на наказателна и финансова отговорност към тези, които са ги сключили от страна на дъжавата.
4. Да се премахнат всички посредници, свързани с износа на електроенергия от България, както и тези на вътрешния пазар, като тази дейност да се извършва от НЕК."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови