Емо Фаса: Цветанов се хвалеше с подслушването

26 април 2013 в 08:36 3686 1

Емил Димитров
Емил Димитров

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не е криел, че подслушва хора от ГЕРБ и дори сам се хвалел, че го прави. 

Това твърди пред в. "Преса" бившият депутат от ГЕРБ и един от най-близките хора на Бойко Борисов Емил Димитров. Според него информацията, че Цветанов е подслушвал всички "не е новина".

"Аз си го знаех през цялото това време. Самият Цветан Цветанов ни го е казвал на сбирки на актива на ГЕРБ по районите. Че ще ни организира нещо такова", коментира той в отговор на въпроса дали самият той се е чувствал подслушван. Димитров смята, че Борисов се опитва да преплува Ламанша с "воденичен камък на шията - Цветан Цветанов и Искра Фидосова".

Емил Димитров, популярен с прозвището Емо Фаса, беше първият човек от парламентарната група на ГЕРБ, който се обърна срещу своите. В предишно свое интервю той сподели, че е обект на постоянно следене, което наложило да изведе семейството си извън граница. Димитров даде и показания пред нотариус в случай на застраховка, ако нещо се случи с него или близките му. 

"Аз с Бойко Борисов съм се разделил като приятел. Отидох и му казах, че няма да се кандидатирам и се разделихме като приятели. Но партията в момента, както виждате, се ръководи от Цветан Цветанов, а аз не съм в топли отношения с него. Така че точно аз да създавам уют на Цветанов, е нелогично”, коментира още Димитров.

От ГЕРБ веднага се разграничиха от него. „Нямаме нищо общо с Емил Димитров. Какво прави и как го прави той, не мога да отговоря”, заяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като Димитров бе уличен в конфликт на интереси, малко след като обяви, че напуска партията. 

Името на Димитров беше замесено в поредица от скандали като последният е свързан с влизането му в настоятелството на Свищовската академия и на Етрополския манастир, който той ремонтира със собствени пари. Името му беше замесено и в организирането на протестното движение “Орлов мост”, както и с купуването на гласове.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови