Емил Димитров пак отсвири комисията за конфликт на интереси

Юлиан Христов 04 септември 2012 в 16:56 2901 2

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС
Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров днес отново не се яви на заседанието на Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Пред OFFNews.bg нейният председател Филип Златанов обясни, че депутатът е поканен на заседанието, но вероятно, поради ангажиментите му в първия парламентарен ден днес, не е успял да дойде.

„Негово право е да не се яви. Той е редовно призован, ние сме го изчакали необходимото време. Той не е дошъл и ние продължаваме да работим върху неговия случай, като се надяваме скоро да постановим решение“, обясни Златанов.

По думите му комисията няма повече планирани заседания по този случай, а това, че депутатът не е изслушан, няма да се отрази на решението на комисията. Ако бъде доказан конфликт на интереси, депутатът може да отнесе глоба до 7 хил. лв.

Това е вторият поред отказ на Димитров да даде обяснения в комисията, където срещу него има подадени два сигнала - двата сигнала срещу него - единият по Закона за лова и дивеча, а другият - по Закона за здравето в частта му за забрана на пушенето.

Името на Емил Димитров няколко пъти беше замесвано в опити за прокарване на лобистки текстове в различни закони. Сред тях са и последните оспорвани промени в Закона за горите, чрез които се внасят изменения и в Закона за лова. Депутатът е собственик на гори и концесионер на две от най-големите ловни стопанства в страната - "Елен" край Етрополе и "Шерба" край Горен чифлик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!