ЕК постави под съмнение среща Орешарски-Барозу. После се поправи и потвърди

17 юни 2013 в 15:23 1912 2

Оливие Байи - говорител на Европейската комисия
Оливие Байи - говорител на Европейската комисия

Изказване на говорителя на Европейската комисия Оливие Байи подхрани мълва за съмненията на Брюксел, че Пламен Орешарски няма още дълго да премиер.

По-рано днес Оливие Байи заяви, че в графика на председателя на ЕК Жозе Барозу фигурира среща с премиера Пламен Орешарски в петък (21 юни), но тя все още не е потвърдена.

Малко по-късно обаче от Комисията уточниха, че срещата е потвърдена.

В специално изявление за България Комисията обяви, че очаква новият началник на ДАНС да отговоря на условията за почтеност и професионализъм, съобщи БНР.

"Противоречията около избрания нов директор на ДАНС показват необходимостта от реформи, както и от политики и процедури, които да дадат увереност на българското общество", обявиха от ЕК.  От изявлението стана ясно още, че комисията следи протестите у нас от последните дни и че според Брюксел те показват стремежа на българските граждани към върховенство на закона.

"Компетентността е ключов фактор при вземането на решения кой ще ръководи усилията на България в една толкова важна област", заяви говорителят на Комисията Оливие Байи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови