Драма в Сеславци - виновните кучета ли избиват

Последна промяна на 11 април 2012 в 15:53 3418 4

Снимка: Facebook, група
Снимка: Facebook, група "Помощ за животинките в беда"
14 кучета трябваше да бъдат избити в приюта в Сеславци днес. Те бяха нарочени за глутницата, която нападна в "Малинова долина"  87-годишния професор Ботьо Тачков, който почина от раните си. Това не са кучетата от "Малинова долина". От "Екоравновесие" са хванали съвсем невинни кучета от Студентски град и се опитват да си измият ръцете с тях, скочиха еколозите. Избиването на 14-те кучета е спряно, докато се установи дали са невинни или агресивни. Това стана с молба до Софийския административен съд, която „Помощ за животните ДАРА“ подаде днес. До произнасянето на съда, "Екоравновесие" няма право да убива кучетата. Хората от Студентски град си разпознаха кучетата и искаха да ги осиновят, но от приюта не им ги дадоха, каза пред OFFNews.bg Ирина Николова от „Помощ за животните ДАРА“. Освен живеещи в Студентския град, които си обичали местната глуница, молби за осиновяване подали и германци от природозащитна организация. Те искали да си вземат 8 от 14-те кучета. Германците също получиха отказ, коментира Николова. Столична община само отчита дейност. Чрез евтаназията се опитва да симулира, че прави нещо, но няма да стане така. Ние няма да позволим да бъдат убити невинни животни, каза нервно Николова. Нейната организация от години издържала много кучета със свои пари, защото общината не си вършела работата. Сега не стига, че обвиняват нас за всичко, а и искат да избиват невинни животни.  Няма да оставим нашите приятели в беда, няма да позволим геноцид и настаняването им в концлагери, коментира яростно природозащитничката. Любителите на кучета планират протест за другата седмица, но все още не са изяснили датата, на която ще се състои. С този протест те искали да спрат убийствата на невинни животни. От Столична община коментираха, че не знаят за насрочената за днес евтаназия. По техните думи, тази година само две кучета са били подложени на евтаназия, но причината била, че са болни. Агресивни кучета не сме приспивали, казват от общината.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.04 2012 в 10:03

Aз пък живея до Зала Христо Ботев - глутницата си е тук, който не вярва да заповяда по всяко време да й се порадва... На негова отговорност. Само да вметна, че ако тази глутница продължава по същия начин както до сега да се хвърля на минаващите пред залата, въобще няма да стигне до съд, екоравновесие и тн

12.04 2012 в 11:31

Дедо поп не ги разбира тия работи, ама все се кани да попита - как така една цяла глутница (примерно 10 индивида) изчезва мистериозно? В цял студентски град никой да не е видял тратайката на "екоравновесие" с прилежащите и хора, стрелички и тн?

В Москва например е доказано, че кучетата системно и целенасочено ползват метрото, за да се придвижват между места, които са им по-интересни в различните части на деня и адекватно разпознават спирките. Дали и тук нямаме едни и същи кучета с два "района"? Дивата, рядко населена Малинова Долина, където да се отдават на вълчите си инстинкти и "Манджа стрийт", където да покажеш зъби не е начин да получиш недояден хамбургер, а средство за активиране на множество тежки крака с ръбати обувки и град от хвърлени камъни?

12.04 2012 в 02:18

Жалбите до съда и прокуратурата подадоха 2 организации и 7 човека, сред които хора, припознали набедените кучета. Едната организация е "Помощ за животните - Дара", другата - "Заедно срещу насилието над животните" . Сега търсим още хора, които могат да припознаят кучетата си. Към Wattie - има много изчезнали кучета, всеки ден има сигнали за това, а ги няма в приютите

11.04 2012 в 19:31

Аз съм непряк свидетел на казаното от НПО-тата - всяка седмица минавам в района между студентска поликлиника и зала Христо Ботев. След като общината обеща кучетата от Малинова Долина да бъдат хванати и избити - глутницата до зала Христо Ботев мистериозно изчезна. Пряко свързано или случайност - не мога да знам.