Избиват кучетата, осакатили професора в кв. „Малинова долина“

Последна промяна на 01 април 2012 в 12:58 2226 4

Проф. Ботьо Тачков. Снимка: pernikdnes.com
Проф. Ботьо Тачков. Снимка: pernikdnes.com
13 кучета от глутницата, осакатила 87-годишния професор Ботьо Тачков преди 4 дни, са заловени и ще бъдат евтаназирани, съобщиха от „Екоравновесие“. Освирепелите безомни кучета, които оставиха мъжа сляп и без едно ходило след нападението в столичния кв. „Малинова долина“, са закарани в приюта в „Сеславци“. "Заловените животни са настанени в приюта в кв. "Сеславци" и след спазване на процедурата ще се пристъпи към евтаназирането им", потвърди столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че в следващите дни ще се публикува списък с осиновители, които са взели кучета от приютите и съответно би трябвало да носят някаква отговорност за тях. Вместо да ги отглеждат обаче, осиновителите очевидно са пуснали кучетата обратно на улицата. Днес екипите за залавяне на бездомни животни в София са пет, а от утре ще са седем, твърди Фандъкова.Броят на екипите ще бъде увеличен до осем - двойно повече от работещите в началото на миналата седмица, обеща още тя. Основен проблем е, че има десетки столичани, които хранят бездомните псета със сурови кокали и месо, правейки ги още по-свирепи и размивайки границата между жив човек и поредното „ястие“. Екипите на „Екоравновесие“ са работили и за залавянето на кучета в ж.к. "Студентски град" и в "Младост". На телефон 988 04 35 ще могат да се подават денонощно сигнали за бездомни агресивни кучета, а жалбоподателят ще получава информация за направеното по сигнала.
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2012 в 14:00

Там теренът е такъв, че на всеки 2-3 месеца може да се изтребва глутницата и ще се образува нова, а е въпрос само на лош късмет да се повтори и потрети белята.

02.04 2012 в 08:43

Добре казано, нямам какво да допълня.

01.04 2012 в 14:18

Бе,тебе кат те апат въшки и ги изтребиш,да не да им изтребиш вида, .Куче с намордник,да е бездомно,да си видел.А кат се зъби и те гони,като игра ли го вземаш ,или как?Кат приказвате чувате ли се кви ги ръсите,А? Що мешате държава с глутница.БЕ?Ако "шашавата от горния етаж" се е развикала по твоето куче,което ти водиш на каишка -хехе!Ма и твоето да е и да се стръвне по някого-свиткане

01.04 2012 в 13:25

Кой и как определя кучето като агресивно , откачените бабички в блока ли, съседа , който отрови половината домашни кучета / не успя с децата/, кой точно ще го определи това , значи , ако откачената отгоре се обади, защото кучето навън и пречи , тя става определението, че кучето е освирепяло ???? Ами мнението на останалите ??? И как така 12 години се даваха несметни пари за кастрация, има градове , в които това беше приложено и те нямат никакви проблеми с бездомни кучета, а изведнъж популацията била стремглаво нарастнала ? Ееее, ако си бяха свърили работата с кастрацията щеше ли да е нарастнала ? И сега изведнъж юрушшш да ги избием незабавно ! Аз предлагам тогава да можем да се оплакваме и срещу освирепели хора , мисля че не е нужно да пояснявам защо !?
ПС. Никой от нас не иска кучетата /животните/ да са на улицата, дда страдат, да бъдат бити и прегазвани и т.н , но няма ли да се съгласите най-накрая, че в хората е вината ! И проблемът не се разрешава като решим да изтребим даден вид !