ДПС обещава свободна и сигурна България

Елица Мартинова 09 април 2013 в 16:00 1480 0

Лютви Местан
Лютви Местан

„С ДПС за свободна и сигурна България“, гласи мотото на партията, представено на пресконференция във вторник.

Очакваше се, че на пресконференцията формацията на Лютви Местан ще представи водачите на листите си. От централата на ДПС обаче обясниха, че това ще се случи на 13 април.

Председателят на партията Лютви Местан обяви логото, с което формацията ще се яви на предстоящите парламентарни избори - „С ДПС за свободна и сигурна България“.

„Акцентът тук са свободата и сигурността, но взети в тяхната диалектика. За 23 години българските граждани се умориха да избират между свободата и сигурността си. Всяко дебалансиране има за ефект несвобода. Особено силно това се усети през последните четири години, през които под прикритието на благовидната идея за сигурност демократичният процес в страната бе дискредитиран от управлението на ГЕРБ“, заяви Лютви Местан.

От ДПС обещават да работят за върховенство на закона и за укрепване на демократичните институции.

За разлика от БСП, които часове по-рано представиха своите 11 приоритета, ДПС не обяви дълга управленска програма.

„Обещали сме и ще изпълним това обещание – да не обещаваме нищо, което не можем да изпълним“, уточни лидерът на ДПС.

Той посочи, че приоритетни за партията ще са гарантирането на свободата, сигурността и икономическия ръст на страната.

ДПС обеща да води позитивна предизборна кампания, с която да отправя послания към гражданите.

„Предизборната ни кампания ще бъде позитивна, ще протече в коректен тон и ще представи визията на ДПС за изход от кризата. Това не означава, че ние няма да посочваме пороците от последното управление. Ние ще издадем брошура „Провалът на ГЕРБ – горчилката на фактите“ в тираж от около 500 000. Идеята е да влезе във всяка една къща. Тази брошура съдържа само факти без политически интерпретации“, обяви Местан.

Лидерът на ДПС за пореден път се обяви „за“ съставянето на програмно правителство. По думите му само коалиционно управление би могло да изправи страната на крака.

„До днес ние сме единствената политическа сила, която съвсем честно казва, че страната се нуждае от алтернативно управление на ГЕРБ. Нуждае се от коалиция. Коалиционната форма на управление е по-полезната, по-работещата за България“, каза Местан.

Той заяви, че засега на вижда пред ДПС възможни коалиции. Местан обаче посочи, че кандидат-премиерът на БСП Пламен Орешарски отговаря на критериите за лидер на програмното правителство, за което настояват ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews