ДПС героизира Пеевски

Александра Маркарян 15 юни 2013 в 16:35 5069 9

Камен Костадинов Снимка: БГНЕС, архив
Камен Костадинов Снимка: БГНЕС, архив

"Мъжка постъпка. Очевидно, виждайки опитите да се дестабилизира държавата, господин Пеевски  показа, че има отношение към държавността и е готов да се оттегли. Това е просто съобразяване с мнението на обществото, господин Пеевски показва култура на европеец. Без значение че натискът е некоректен, той показва, че за него мнението на гражданското общество е важно."

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов пред dnevnik.bg по повод отвореното писмо на Делян Пеевски, в което той заявява готовност да се оттегли от поста председател на ДАНС след многохилядните протести само няколко часа след избирането му от Народното събрание.

Според Костадинов сега парламентът ще намери начин да излезе от ситуацията и въпросът как точно ще стане това не вълнувал много хора.

"Посланието му има политически смисъл и точно по каква процедура парламентът ще преразгледа решението си вълнува много малка част от обществото, посочи още той. По думите му има много случаи, в които Народното събрание с едно решение е сменяло предходно свое решение", каза той.

Пеевски имал амбиция "да се случат добри неща в сектор "Сигурност" и можел да допринесе за това по много начини, дори и да е шеф на ДАНС.

Постъпката на Пеевски целяла недопускане на дестабилизация на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!