Депутатите от ДПС не са имали противоречия за избора на Пеевски

16 юни 2013 в 12:04 2670 1

Камен Костадинов. Снимка БГНЕС/архив
Камен Костадинов. Снимка БГНЕС/архив

ДПС единодушно са избрали Делян Пеевски за председател на ДАНС и не е имало противоречия относно неговия избор, каза пред БНР Камен Костадинов зам.-председател на парламентарната група на ДПС.

Депутатите от движението смятат за "голяма грешка", че не се е стигнало до дебат за назначаването на Пеевски като шеф на държавната агенция. „ДПС ще иска дебат при избора на нов председател на ДАНС,” категоричен бе Костадинов.

„Ние стигнахме до извода, че след като Делян Пеевски е предложен, ние трябва да го подкрепим. Ако в групата на Коалиция за България е имало дебат и е имало хора, които са били на противно мнение и се е създал някакъв проблем при тях, в групата на ДПС такъв проблем не е имало,” коментира депутатът.

Костадинов смята, че Орешарски трябва да предприеме необходимите мерки и че този път трябва да се вземе поука от изминала седмица.

По думите му, във вторник ще бъде входиран проект за решение за отмяна на решението от петък и най-вероятно в сряда ще бъде гласувано, както обяви в събота и лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Аз продължавам да твърдя, познавайки Делян Пеевски лично, че той има необходимите качества,” каза в заключение Камен Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови