ДПС: Борисов не е готов за избори

Елица Мартинова 02 март 2013 в 15:55 1743 1

Лютви Местан
Лютви Местан

„Този парламент е с изчерпан кредит на доверие и няма как да продължи да работи, а тези, които искат неговия мандат да бъде довършен, не са готови за избори“, коментира в Сливен лидерът на ДПС Лютви Местан.

Думите му са косвен коментар по позицията на премиера в оставка Борисов, който настоява „Коалиция за България“ или ДПС да сформират кабинет и да довършат мандата.

„С акта на връщане на мандата ДПС предоставя правото на сформиране на правителство на българските граждани“, обясни още Местан.

Това е и поредната гаранция от страна на ДПС, че няма да приеме мандата, който президентът Росен Плевнелиев ще им връчи в понеделник.

Лидерът на движението за пореден път разследването около изявлението на Борисов, който заяви от парламентарната трибуна, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е подготвял покушение срещу него.

Местан изтъкна, че главният прокурор трябва да приключи проверката в най-кратък срок и това би се считало за доказателство, че прокуратурата си върши работата.

„Разследването съвсем спокойно може да приключи за един ден, тъй като материалите, които трябва да се прегледат, са много малко. Ако те съдържат класифицирана информация, Борисов би трябвало да бъде подведен под отговорност за нейното разпространение“, посочи още Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews