Доброволци ще помагат на инвалиди да гласуват на референдума

Вероника Шербанова 23 януари 2013 в 17:54 1566 0

Хора с увреждания. Снимка БГНЕС.
Хора с увреждания. Снимка БГНЕС.

Доброволци от движение „ДНЕС“ ще помагат на трудно подвижни хора да гласуват в референдума за АЕЦ-Белене на 27 януари.

Участниците в инициативата „ДНЕС помагаме, днес алармираме!“ ще помагат на трудноподвижни и самотни възрастни хора и инвалиди да се придвижат до секциите, за да дадат своя глас. Доброволците ще използват за целта личните си автомобили.

До момента за участие в инициативата са се записали 240 доброволци с над 100 коли, но се очаква те да станат поне 500, посочи Галя Николова от движение „ДНЕС“. 400 души са заявили до момента, че имат нужда от помощ за придвижване до секциите за гласуване в деня на референдума. Доброволците ще приемат и сигнали за нарушения при гласуването, допълни Николова.

От движението призоваха всички граждани да дадат своя вот, независимо от позицията си. По думите им резултати от тяхно допитване са показали, че хората проявяват интерес към референдума за АЕЦ-Белене, но са объркани заради противоречивата информация, затова и много от тях да нямат позиция по въпроса.

Това е и причината от движението да стартират информационна кампания за АЕЦ-Белене, в която да покажат всички гледни точки. 3000 доброволци вече разпространяват брошури, като кампанията ще продължи до петък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови