До 2-3 дни внасят обвинителен акт срещу Цветанов

24 юли 2013 в 13:15 1596 8

Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив
Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив

До 2-3 дни ще бъде внесен първият обвинителен акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за престъпление срещу правосъдието, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов на 10 юли. Цветанов е привлечен като обвиняем за това, че е осуетил наказателно преследване срещу шефа на регионалната дирекция на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, като е отказал да разпише разрешение за прилагане на СРС. 

Сотир Цацаров коментира сравнението на президента за тефтерчето на Филип Златанов и СРС-тата, които Цветан Цветанов чете от парламентарната трибуна: "Опитвам се по някакъв начин да възпроизведа в паметта си реакцията на г-н Плевнелиев, когато г-н Цветанов чете тези СРС-та от парламентарната трибуна, но някак си не мога да си ги спомня. Иначе, оценявам го като загриженост на президента за съдбата на разследването. Тя показва неговата загриженост за това да стигнем докрай", каза главният прокурор.

Той коментира и обвиненията, че прожектирайки избрани страници от личното тефтерче на отстранения от длъжност председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, прокуратурата се е включила в атаката срещу президента Плевнелиев.

"Ако това е помощ в атаката срещу президента, това сигурно е помощ в атаката срещу кой? Найден Зеленогорски, Емил Димитров, кмета на село Медковец, Димана Ранкова и кой ли още не, който фигурира в това тефтерче. Аз чух много внимателно думите на държавния глава, оценявам ги преди всичко като загриженост за това, щото да бъде проведено обективно разследване. В никакъв случай не като сигнал, че се упражнява някакъв натиск по този начин."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!