Дянков на тръгване: Ще продължа да помагам за финансовото здраве

18 февруари 2013 в 13:58 2120 3

Симеон Дянков Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на Министерството на финансите разпространи до медиите официално изявление на бившия вече министър и вицепремиер по повод новината, че по-рано днес той е подал оставка. 

„Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще", гласи съобщението.

Междувременно лидерът на КНСБ Пламен Димитров обяви в рпедаването "12+3" на БНР, че в момента Симеон Дянков пътува от САЩ за България. Димитров потвърди една от тиражираните версии за раздялата на Дянков в поста: "Доколкото разбирам, има своите основания за оставката и тя е свързана със спешното емитиране на допълнителен дълг – тези 800 млн. лв., които трябва да бъдат платени днес, до края на седмицата, както беше обещано на земеделските производители, които не са предвидени във фискалната рамка.”

Димитров коментира още: "Той направи много грешки. И се надявам неговата оставка да даде възможност както на премиера, така и на цялото правителство да промени рязко политиката, която касае икономическата и социална такава."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!