Депутати, ЕРП-та и граждани в спор за новите сметки и цената на тока

Последна промяна на 11 септември 2013 в 08:18 1649 6

Ток
Ток

Защо новите сметки за ток са по-високи след намалението в цената на тока. Това ще обсъждат депутати, представители на трите ЕРП-та и на граждански организации днес.

От началото на август влязоха в сила нови малко по-ниски цени на тока, а от фактурите отпаднаха начисленията за зелена енергия, комбинирано производство и невъзстановяеми разходи. За тяхна сметка обаче леко се повиши цената на дневната и нощната енергия.

Всичко това трябваше да доведе до около 5-процентно намаление на сметките за крайните потребители. В началото на септември граждани се оплакаха, че продължават да получават фактури с високи сметки.

От електроразпределителните дружества обясниха това с неразбирането на новото тарифиране и с факта, че новата цена няма как да промени значително сметките на крайните потребители. По техни обобщени данни фактурите на тока са били с по-ниски стойности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2013 в 11:26

Пичове ако неможете да си платите тока сте скъсаняци. Имаме най-евтиния ток и това е мегапопулистко решение, с намалянето му - ще доведе до още смъртни случай по рудниците.
Убивайки енергийната икономика и смазвайки частния бизнес .. еми ще си седите като безрбаотни скъсаняци и тока и 90% да ви го намалят пак ще ви е скъп. Друг е въпроса че "сложната" формула някой е сметнал е казал 5% по нисък ток - е явно има грешка във формулата и не бих обвинил ЕРП-тата.

И за тъпото популиско изказване че имали гарантирани 8% печалба ЕРП-тата също е пълна глупост. Имат входяща цена на тока Х пари и изходяща цен ана тока 108/100*Х - т.е. ако продават ток за 100 лева печелят 8 лева. За тия осем лева ги задължават да назначават тройно повече инкасатори за да се отчита тока през 2 седмици - е с 8 лева как плащаш на 1000 човека залпатите и осигуровките? 8 ама гарантирани .. така че това не е гарантирана печалба, а гарантирана ставка.

ам апонеже сте тъпи парчета много ще страдате.

11.09 2013 в 10:44

Лошото е, че пак ще го отнесем. И защо все трябва да получим доказателства, че някой ни лъже, за да спрем да вярваме???

11.09 2013 в 10:42

Честните и почтенни представители на ЕРП-тата и депутати, готови да се пожертват за народа му казват, че не разбира, то пак упорства. Ква математика, тук залагат на чувства и интуиция, не на суха наука. Всичко в името на потребителят.

11.09 2013 в 10:07

....От електроразпределителните дружества обясниха това с неразбирането на новото тарифиране и с факта, че новата цена няма как да промени значително сметките на крайните потребители. ....

Абе колкото и да не разбираме тарифирането, от математика все разбираме!
Няма как при едни и същи киловати, разликата в сметката да ми е точно 16.5% завишена спрямо предния месец. А и това като се има предвид, че част от месеца беше по стари цени!

11.09 2013 в 10:05

Няма ли най-накрая да стигнем до извода, че като не искат с мира, требе секира...

11.09 2013 в 09:10

Хахахахаха. няма как да не злорадствам хахаха.