Делото срещу Брендо у нас продължава през октомври

Юлиан Христов 24 юли 2012 в 10:47 1233 0

Евелин Банев-Брендо. Снимка: БГНЕС
Евелин Банев-Брендо. Снимка: БГНЕС

Следващото заседание на делото срещу Евелин Банев-Брендо у нас е насрочено за октомври. До тогава Банев ще бъде в Италия, където властите стартират срещу него процес за трафик на наркотици. 

Брендо ще бъде в Италия за срок от една година, като италианските власти се задължават да го връщат обратно в България за насрочените у нас съдебни заседания. Банев беше задържан на 16 май при операция „Кокаинови крале”. Срещу него се води наказателно производство за участие в транснационална организирана престъпна група за пране на пари. 

До края на тази година Брендо ще бъде транспортиран от София до Милано и обратно  три пъти - толкова са насрочените заседания по делото у нас, по което той е подсъдим за 

До този момент седем души от задържаните при операция „Кокаинови крале“ вече са екстрадирани. Последното предаване на италианските власти беше на 12 и 13 юли. 

У нас срещу Банев има образувани две дела - едно, което е в съдебна фаза от 2007 година и е за организиране на престъпна група за пране на пари и второ – в досъдебна фаза от три години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови