Дани загуби войната с левкемията

Последна промяна на 26 юли 2012 в 19:26 4382 5

Дани плени всички с чара и позитивизма си, въпреки коварната болест.
Дани плени всички с чара и позитивизма си, въпреки коварната болест.

18-годишният Дани, за чиято борба с левкемията правителството отпусна € 216 000 от чиновнически бонуси, почина тази сутрин.

Скръбната вест беше съобщена в групата във Фейсбук, подкрепяща момчето от самото начало на кампанията, а по-късно новината потвърди и майката на Дани – Силвия. Пред „Блиц“ тя помоли да не бъде безпокоена в този тежък момент.

През март Дани замина за лечение в Хамбург, Германия, където трябваше да бъде извършена костно-мозъчна трансплантация. Малко преди това негови приятелите се срещнаха с премиера Бойко Борисов и след разпореждане на Борисов част от върнатите скандални бонуси бяха преведени в сметката на Дани.

Натрупването на необходимите средства обаче се оказа не достатъчно бързо и след няколко променливи състояния днес момчето издъхна в болницата.

Стотици съболезнователни коментари заливат Фейсбук, където все още стоят усмихнатите снимки на младежа и неговите коментари, в които казва на всички, че ги обича. В личния му профил над последната качена снимка (от 26 май – 2 месеца след заминаването му в Германия) той е написал „Да си упорит му е майката! :D “

Ето какво е казал самият Дани в профила си за заболяването и мъките, през които премина:

“Тази история започна през 2007 г., когато с нетърпими и потресаващи болки съм приет в болница, стреснат и в паника без никаква представа какво ми предстои. От този момент разбрах, че съм болен от много тежка и рядка злокачествена болест. Диагнозата е остра В-клетъчна лимфобластна левкемия. Това нещо продължава пет години за мен и чувствам, че краят вече трябва да дойде, защото аз толкова силно го искам и желая. Искам да вярвам, че не съм болен, а просто минавам едно изпитание. Нямам намерение да изгубя! Дори и болестта не може да ме спре от успеха! Аз искам живот!!!”

Голяма част от подкрепящите го хора бяха силно обнадеждени от новините в последните дни, една от които гласеше, че „Дани е много по-добре, хапнал е малко, няма болки,чувства се значително по-добре.“ Именно това направи днешната вест изключително неочаквана и съкрушаваща за хиляди българи, уверени до вчера в оздравяването му.

Погребението ще се състои на 29 юли от 13 ч. в гробищата на Бакърена фабрика, София.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2012 в 10:24

Не се събраха АНГЕЛИ за Дани, дано поне го чакат горе :(

27.07 2012 в 00:41

Мамина душица сладка! :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( господи които си там на небето, закриляй го ! моля те.... еми плача.... какво да правя.....!

27.07 2012 в 00:11

... докато плахите ни опити за гражданско осъзнаване стигат само до коментарите из Мрежата. Дотогава. Нека наистина да го има онова по-хубаво място, където сега е и Дани.

26.07 2012 в 22:45

Защо нямаше нито един наказан за укриване на информацията за Чернобил? Защо години наред, се продължаваше да се трови София за да се направи бизнес на Лупи и Златев просто за да има нещо което да разсее споменът за д-р Дертлиев на хората и БСП да стане "социалистическа партия" в съзнанието на хората!
Колко още хора ще умрат, нзнайни, незапомнени? Просто защото не са от онези?
До кога доброволно ще живеем в един тлееш социализъм?
До кога?

26.07 2012 в 19:45

Искренно се надявам, че в момента е на едно по добро място....където няма болка и ужас от бъдещето!
Почивай в мир и спокойствие мило момче!