ЧЕЗ: Не сме нарушавали законите

03 април 2013 в 14:10 2186 1

Сградата на ЧЕЗ в София
Сградата на ЧЕЗ в София

Компаниите на ЧЕЗ в България са работили изцяло в съответствие с действащото българско и европейско законодателство.

Това се казва в съобщение на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, след обявените днес резултати от проверката на прокуратурата за злоупотреби в компанията. 

Образувано е наказателно производство по доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за сключване на договори за аутсорсинг в нарушение на Закона за обществените поръчки. Проверката обхвана 396 договора, по които са констатирани много нарушения и са наложени административни санкции от ДКЕВР. 

"Отговорност на всички наши служители и мениджъри, независимо в коя държава работят, е да спазват законите, приетите добри практики и да работят с грижата на добър стопанин при изпълнение на своите служебни задължения", се казва в отговор от компанията.

От там обясняват, че компаниите от групата на ЧЕЗ в България, ще сътрудничат на проверяващите и правораздавателни институции, за да се установи истината и да се докаже, че ЧЕЗ е "стабилен и сериозен европейски инвеститор, който работи законно и прозрачно, в партньорство с обществото и институциите".

"Няма да коментираме нито едно действие в хода на досъдебното производство. Вярваме че компетентните органи ще работят професионално, безпристрастно и непредубедено, се казва в изявлението на ЧЕЗ", се казва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови