bTV спира финалите на Шампионска лига за абонатите на Blizoo

Последна промяна на 24 април 2013 в 15:41 3704 10

Медийни войни
Медийни войни

Поредни санкции ще наложат от bTV Media Group, този път за кабелния оператор Blizoo. От сряда вечер абонатите на Blizoo няма да могат да гледат bTV Action, където се излъчват мачовете от Шампионска лига.

Като мотив за крайната мярка от bTV посочват неуредени договорни отношения с кабелния оператор. Спорът между двете страни е възникнал, след като от bTV са настояли Blizoo да плаща по-високи такси за излъчването на HD каналите на медийната група.

От Blizoo oбаче отказали да преподпишат договора за излъчването на каналите на bTV Media Group на новите тарифи.

Така в навечерието на финалите на Шампионска лига потребителите на кабелния оператор няма да имат достъп до bTV Action. След 17 ч. на 24 април футболните фенове ще трябва да търсят друг начин, по който да следят първенството на любомия си спорт.

От bTV коментират, че по-високите такси не са самоцел, а ще обезпечат инвестициите на медийната група в нови технологии.

Подобен спор bTV Media Group имаше с другия голям оператор – Bulsatcom. Кризата между bTV и Bulsatcom започна на 21 декември 2012 г., когато внезапно bTV и каналите от bTV Меdia Group изчезнаха от телевизорите на абонатите на Bulsatcom. Причината бе изтекъл договор за разпространението им и несъгласието на страните по параметрите на новия контракт за 2013 година.

Краят на „,медийната война“ дойде месец по-късно – на 21 януари, когато излъчването бе възстановено, а двете страни се извиниха на зрителите си.

В резултат на едномесечния спор bTV Media Group успя да повиши значително тарифите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2013 в 14:21

Само да допълня.
Не забравяйте, че НИЕ като клиенти плащаме за да гледаме тези канали. Ако операторите не ни отстояват позицията да плащаме нормална цена за каналите ще имаме каналите на медията и "пълнеж", а ако ни отстояват позициите ще имаме разнообразни и интересни канали. В случая с Близу вкъщи всички сме единодушни, че си заслужава да гледаме Дискавъри вместо БТВ Екшън само заради финалите на ШЛ.

01.05 2013 в 13:39

"Поредни санкции ще наложат от bTV Media Group, този път за кабелния оператор Blizoo."
Какви "санкции" ще налагат? Да не са регулаторен орган, че да налагат санкции? За никой не е тайна, че заради лобито си БТВ медия груп си позволяват да се гаврят с операторите и чак Закона за електронни медии ИМ приеха /да... все едно те са си го писали/ Много им е удобно сега заради финалите на ШЛ да изнудват Близу, а като минат финалите ще смъкнат цената и на тая боза bTV Action.
Когато пунаха БТВ Лейди направиха помпозна реклама и всички очакваха канала да е много интересен. Искаха много пари за канала, а програмната схема беше турски сериали и стари предавания. Като мина време и хората разбраха, че канала е пълна боза смъкнаха цената.
Изнудваха Булсат, а сега изнудват Близу. Само се замислете защо само с bTV Media Group операторите имат такива проблеми, каналите на ТВ7 бяха спрени и при Булсат и при Близу, но за по няколко дни и бързо постигнаха споразумение, Нова телевизия някога спирали ли са при някой от операторите - не!
Сега като потребители на услуги ВСИЧКИ клиенти на 2-те компании изипитват или са изпитали липсата на някой или всички канали на медията. Не мога да разбера защо всички недоволствате само от операторите. Видимо проблема е другаде - отворете си очите. Разбира се е, че е по-добре да се плати за каналите на Дискавъри от колкото да се платят масата пари за екшъна, на който ще гледаме няколко мача и ШЛ ще свърши, а ще продължим да плащаме. Или пък за HD каналите на медията, които като съдържание са същите като SD каналите, а какъв процент от клиентите са с телевизори, на които да усетят разликата?
Замислете се по тези въпроси преди да се ядосвате на операторите и да пишете из интернет колко са некоректни.

26.04 2013 в 10:39

Близу-то открай време се гаври и с абонатите, и с телевизиите, защото е монополист. Ето сега и договора към тях не мога да си прекратя, въпреки че смениха хиляда канала, откакто съм им абонат! Как пък другите оператори си спазват договорите и са коректни, а Близу-то не може?! И са толкова хитри, че нито неустойки могат да им бъдат търсени, нито абонатите да се откажат предсрочно!

24.04 2013 в 21:24

Майка има деаба и бтв къде ги видим да снимат вече ще им чупя камерата деаба тия боклуци мръсни !!!!!!

24.04 2013 в 20:50

За клиентите на Близу! Мачът може да се гледа на канал 119 - ZDF. E, не е на български, но и така си е ок.

24.04 2013 в 18:59

btv-НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛИЗАЧИ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА МАГНАУРСКАТА ШКОЛА /СИМЕОНОВО/

24.04 2013 в 17:49

bTV също има спор с Нетера в момента, и не се излъчва. В резултат ние имигрантите сме изправени пред два избора: абониране за приближената на bTV myTV.com или отказ от гледане на програмите на bTV. Аз лично избрах второто. Това са нагли човекоподобни и няма да видят един долар повече от мен.

24.04 2013 в 16:42

Нищо няма се случи, госпожо. Системата е такава: да речем в телефонни интервюта от 1000 попитани, вместо 700 - само 660 човека ще кажат, че гледат НеБи-тиви.
Многото ни палене акумулира енергия и аз също се надявам, че един ден, дано поне тая есен, най-сетне ще направим нещо за себе си - на улицата, ала не мирно и с лозунги.

24.04 2013 в 16:34

Няма ли да спрат да се правят на примадони. Да престанат с това, че в един момент българите току виж се събудили и разбрали, че могат и без тях.

24.04 2013 в 15:49

КВО ИМА ЗА КОМЕНТИРАНЕ?
НАЛИ, ПСУВАНЕТО НЕ Е ПОЗВОЛЕНО...