БСП: Равни заплати за служителите в кръвните центрове и ДАНС

Елица Мартинова 14 ноември 2012 в 12:18 1986 1

Мая Манолова. Снимка БГНЕС.
Мая Манолова. Снимка БГНЕС.

Щом здравният министър Десислава Атанасова признава, че наличието на кръвни банки е въпрос на национална сигурност, служителите в кръвните центрове и работещите в ДАНС трябва да получават равни заплати.

Такова предложение направиха в сряда депутати от БСП в кулоарите на парламента.

Коментарът им бе по повод изказване, направено от здравния министър Атанасова във вторник, в което тя заяви, че „наличието на достатъчно кръв и кръвни продукти е значение от национална сигурност”.

„С участието си в акцията за кръводаряване през септември гражданите изпълниха своя ангажимент. Здравният министър Атанасова обаче не изпълни обещанието си да осигури нормални условия на труд в кръвните центрове”, заяви червената депутатка Мая Манолова.

Представителите на левицата посочиха, че управляващите от ГЕРБ нямат ясна политика в областта на здравеопазването, което е довело до задлъжняване с над 550 млн. лв. в сектора.

„Проблемите вече не са само в Девин. Задлъжнели са и болниците в големите градски центрове. Тази ситуация е безпрецедентна за историята ни и ще има големи последици”, посочи депутатът и бивш здравен министър Евгений Желев.

„Редно е освен по един футболен отбор, на всеки крупен бизнесмен от ГЕРБ да бъде зачислен и по един медицински център за спонсорство, за да бъдат решени проблемите в сектора на здравеопазването”, заяви Манолова.

От опозицията уточниха, че проблемите в сектора са един от основните мотиви за предстоящия протест, организиран от левицата. Той е планиран за 17 ноември и ще премина под мотото: „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки