БСП иска справедливо обезщетение за тракийските българи от срещата ЕС-Турция

ОFFNews 23 март 2018 в 12:13 2473 1

БСП поиска на срещата ЕС- Турция във Варна да бъде повдигнат въпроса за обезщетенията на тракийските бежанци. 

Това се разбра от декларация на социалистите по повод Деня на Тракия - 26 март, която беше прочетена от депутата Георги Йорданов. 

"Нека не забравяме нашия дълг пред тракийските българи и техните потомци! Защото България все още е в дълг и българското правителство е длъжно да не остави тракийския въпрос да потъне в забвение. Затова настояваме справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво", каза той.

Срещата ЕС-Турция, която ще се проведе в резиденция "Евксиноград", е насрочена именно за 26 март затова Георги Йорданов настоя: "Нека ролята ни на посредник между Европа и Турция не е за сметка на ролята ни на защитник на българския национален интерес".

"Нека се поучим от историята и направим своята честна равносметка - достойни ли сме за героите, които са писали българската славна летопис! Да го направим в името на нашия народ, в когото сме се клели, и който ни е изпратил тук", каза още Йорданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

igochev

12.08 2019 в 10:41

кошмиите като едното нищо могат да ни платят това мизерно 'обезщетение', за което смятаме, че имаме дълг към предците си; но не дължим ли и ние подобно към други народи ?!!?!?
не съдете и няма да бъдете съдени; не осъждайте и няма да бъдете осъдени!!!
и какво казват БСП за земите, които отдавна Сърбия трябваше да е върнала на България?!
и за какъв дълг плещим днес, като не един и не два безкрайно светли примера ни гледат от портретите по стените на управниците ни, но никой не приема тяхната светлина?!!
алчни, лицемерни и безумни народопродажници!!!
хилядолетна човешка история! какво научихме?! по-мъдри ли сме днес??? по-търпеливи ли сме?!? не, по-алчни, и по-безумни, сиреч безбожни отвсякога!!!
а други казват, че имало и с какво да се гордеем! докато се тупаме в гърдите и си стреляме зарите, ще ядем шамарите на Съдбата с все по-голяма сила!!!